16
Eylül
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bayramda vergi denetimleri artırılıyor

Samsun Vergi Dairesi'nin Kurban Bayramı'nda özel ekip oluşturarak, alışveriş yerleri ve yol güzergahlarında sıkı denetim yapacağı bildirildi.

Arife gününden itibaren vergi denetimlerini artıracak olan Samsun Vergi Dairesi, sürekli görev yapan 40 kişilik özel yoklama ekibine ek olarak 18 saat esasına göre çalışacak 18 kişilik ilave denetmen ve özel yoklama memuru görevlendirdi. Yol güzergahları, ücretli kurban kesim, alışveriş ve eğlence yerlerinde sürekli denetim yapacak olan maliye memurları, fatura ve fiş denetiminde bulunacak.

Kurban Bayramı hazırlıkları hakkında bilgi veren Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, yurt genelinde devam eden vergi denetimlerinin Kurban Bayramı ve yılbaşında daha etkin şekilde yürütüleceğini söyledi. Arife gününden itibaren denetimlerin başlayacağını ifade eden Sevgi, ücret karşılığında kesim yapan işletmelerin ücret kesimlerini defterlerine işleyip işlemediklerinin sıkı bir şekilde takip edileceğini kaydetti.

Sevgi, Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri'nden Karadeniz'e hayvan sevkıyatının geçiş noktası Samsun olduğu için mal hareketlerinin 18 saat esasına göre 2 denetmen, 4 memur, 2 trafik polisi eşliğinde 8 kişilik ekiple kontrol edileceğini vurguladı.

Alışveriş denetimlerini ise üç ayrı ekip halinde 3 denetmen ve 15 özel yoklama yetkili memurunun yapacağını dile getiren Sevgi, "Ekiplerimiz belge düzenine uyulup uyulmadığını denetleyecek. Zaten 40 özel yokla memurumuz sürekli denetim yapıyor. Bayram nedeniyle ilave ekip görevlendirdik. 'Alo 189 Mali' hattımız ihbarlara açık. Her türlü ihbar değerlendirilecek. Konaklama, eğlence yerleri de denetime tabi olacak. Mükelleflerimizin kazançlarından devletimizin hissesi olan vergilerini ödemeleri konusunda hassas davranmalarını istiyoruz. Bayramda denetimlere ayrı bir özen gösteriyoruz. Mükelleflerimizin cezai işleme maruz kalmamaları için gerekli özeni göstermelerini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?