16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

"Kızıltoprak" ilk seferine çıktı

Trabzon Belediyesi tarafından bu hafta başında İstanbul'dan getirilen "Kızıltoprak" adlı gemi, düzenlenen törenle ilk seferine çıktı.

Geminin seferlere başlaması münasebetiyle Faroz Limanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Gökhan Karaburun, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ile davetliler katıldı. Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada, geminin isminin "Mavi Karadeniz" olarak değiştirileceğini belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu. Daha sonra söz alan Vali Dr. Recep Kızılcık Trabzon'un bir

liman şehri olduğunu hatırlatarak, şehrin tarihi ve turistik yerlerini denizden seyrinin çok daha farklı olacağını söyledi.

Vali Kızılcık, yağmurun şiddetini artırması üzerine konuşmasını kısa tuttu ve kurdale kesimine geçildi. Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Başsavcı Karaburun, okunan duanın ardından birlikte kurdele kesimi yaptı. Daha sonra davetlilerle birlikte denizde bir gezinti yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 20:55:03
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 21:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?