16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

2010 AB Öykü Yarışması başlıyor

2010 AB ÖYKÜ YARIŞMASI SÜRECİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından gerçekleştirilen AB Öykü Yarışması'nın 2010 etabı başlıyor.

Trabzon'da Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada gençlere evrensel bir bakış açısı kazandırılması amaçlanıyor. Yarışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karpuz, AB Öykü Yarışması'nın bu yıl ki teması "Özgürlük" olarak belirlendi. Buradaki amacımız Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde 'özgürlük' kavramını vurgulamak, yetişmekte olan kuşaklara bu konuda

düşünmeye ve araştırmaya sevk etmektir. Kapsam olarak 18 AB Bilgi Merkezi tarafından ulusal düzeyde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde düzenlenecek Öykü Yarışmalarında dereceye giren ilk üç eser, ulusal yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Hedef kitle olarak yarışma, aşağıda isimleri verilmiş olan 18 ildeki ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. Sınıf öğrencilerini

hedeflemektedir. Bu iller; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van diye konuştu.

Yarışmaya ilişkin olarak başvurular TTSO AB Bilgi Merkezi elden veya yakupkarbuz@gmail.com e meal adresinden, diğer illerde ise o ile bağlı AB bilgi merkezlerine başvuru yapılabilir.

2010 AB ÖYKÜ YARIŞMASI SÜRECİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 13:43:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 14:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?