16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Altyapıya neşter vurulacak

TRABZON’UN ALTYAPISINA NEŞTER VURULACAK

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’u modern ve çağdaş bir kent halene getirmek için şehrin altyapısının yeniden ele alınması, buna paralel olarak da içme suyu şebekesinin yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak bu soruna neşter vurmak için İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Trabzon Beleye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında şehir suyu şebekesinin değiştirilmesi, yağmur ve kanalizasyon sularının ayrıştırılması ve biyolojik arıtma projelerinin yapılması için Başkan Gümrükçüoğlu'na yetki verdi. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un altyapısın yeniden ele almak için İller Bankası yetkileriyle uzun süreden beri ortaklaşa çalışma yürüttüklerini belirterek, “ Hazırlanan teknik raporlar doğrultusunda Kentin içme suyu şebekesinin tamamının değiştirilmesini, yenilenmesini, kanalizasyon ve yağmur sularının ayrıştırılması ve biyolojik arıtma projesinin de yapılmasını İller Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileriyle çalışmalar yaparak ihale aşamasına getirdik” diye konuştu.

BİYOLOJİK ARITMA GÜNDEMDE

Ana kollektör sistemi ile derin deşarj sistemini devreye sokmakla deniz yüzeyinin kıyıya yakın kısımlarının kirlenmesinin tamamiyle önlenemediğinin altını çizen Başkan Gümürkçüoğlu, “Çünkü Zağnos, Tabakhane vadileri ile hamsi deresine de kanalizasyon suları karışıyor. Bu anlamda Zağnos Vadisi deresinin üzerini açmak ve burada yağmur ve kanalizasyon sularını ayrı kanallardan tahliye etmek için çalışmalarımızı yaptık. Aynı çalışmayı Tabakhane’de de yapıyoruz. Bununla da iş bitmiyor. Mevcut yağmur suları ile kanalizasyon sularının şehrin bütününde ayrı olarak kanalize edilmesi gerekiyor. Ancak bu çalışma yapılırsa kentimiz modern ve çağdaş bir şehir haline gelir. Biyolojik arıtma ise önümüzdeki 15 yıl içerisinde Trabzon’un gündemine gelecek olan ve uygulanmaya konulması gereken bir projedir. Bu itibarla bu şehrin altyapısına tam ve doğru yol vermek için kentin altyapısın yeniden ele alarak buna şehrin su şebekesinin de tamamiyle yenilenmesini katarak proje ihalesine çıkılmasının teknik çalışmasını İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptık” dedi.

“ŞEHRİN SU ŞEBEKESİNİN YENİLENMESİ GEREKİYOR”

Ana isale hattının eskimesi ve depoların kapasitelerinin düşük olması nedeniyle kentte zaman zaman su kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını da belirten Başkan Gümrükçüoğlu,“Şehrimizin su şebekesinin değişmesi lazım. Bu belediyeler için en zor olan iş. Halkı en fazla bunaltan işlerden birisi. 25 seneden beri su şebekesi yenilenmiş değil. Bunun mutlaka yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, İller Bankası tarafından ihaleye çıkarılarak yapılacak yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması, İçme suyu şebekesinin tamamiyle değiştirilmesi ve biyolojik arıtma projelerinin bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Belediye meclisi, kanalizasyon suları ile yağmur sularının ayrıştırılması, şehir suyu şebekesinin yenilenmesi ve biyolojik arıtmanın projelerinin yapılması konusunda Başkan Gümrükçüoğlu’na oy birliği ile yetki verdi.

TRABZON’UN ALTYAPISINA NEŞTER VURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 12:14:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 12:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?