16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Başhekim Coşkun görevi bırakıyor

TRABZON ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ BAŞHEKİMİ İRFAN COŞKUN GÖREVİ BIRAKIYOR

Yaklaşık 3 yıldır Trabzon Özel İmperial Hastanesi Başhekimlik görevini sürdüren Dr. M. İrfan Coşkun, görevini bırakıyor.

Dr. İrfan Coşkun yaptığı açıklamada görevi süresince başka hastanelerle kıyaslandığında çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek "3 yıllık başhekimlik görevim süresince hastanemin finansal sorunları, hizmet kalitesi, personel kalitesi, sistem ve markalaşma süresince başka hastanelerle kıyaslandığında çok önemli aşamalar kaydettik" dedi.

Dr. M. İrfan Coşkun, kuruluşundan bugüne kadar büyük emek verdiği ve bugün ülkemizin sayılı özel sağlık kuruluşlarından birisi haline getirdiği Özel İmperial Hastanesindeki başhekimlik görevini bırakıyor.

20 Temmuz 2007 tarihinde hasta kabulüne başlayan ancak kurulum çabaları 2004 yılında başlayan Özel İmperial Hastanesi ile Dr. M. İrfan Coşkun ismi adeta özdeşleşmişti. Bölgede birkaç kişinin bir araya gelip iş yapmasının güç olduğu yargısını, çoğunluğu doktor onlarca insanı bir araya getirerek yaptıkları bu büyük yatırımla değiştiren hastanenin en büyük kaynaştırıcısı ve bir arada tutucusu pozisyonunda olan Dr. İrfan Coşkun, devlet hastanesinde iyi bir pozisyonda ve muayenehanesinde çok iyi bir potansiyelle çalışan bir hekimken büyük özveride bulunarak görev yaptı.

Sadece Trabzon'da değil bütün bölgede de iyi tanınan Dr. İrfan Coşkun bu süreçte yalnızca hastanecilik yapmadı. Sosyal, sportif, siyasi ve kültür alanındaki aktivitesiyle de herkesin takdirini topladı. Şirket sözleşmesi gereği görev süresinin dolmasına az bir süre kalan Coşkun konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İşe başladığımızda çoğunun ‘muvaffak olamazlar, tutmaz, finansal sıkıntılardan dağılırlar’ gibi önyargılı düşünceleri bizi yıldırmadı. Her türlü zorluğa rağmen büyük bir özveri ile çalıştık. Neticede 350 kişilik bir istihdam sağlayan ve bölgede sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduran bu esere imza attık. 3 yıllık başhekimlik görevim süresince hastanemin finansal sorunları, hizmet kalitesi, personel kalitesi, sistem ve markalaşma süresince başka hastanelerle kıyaslandığında çok önemli aşamalar kaydettik. Günlük bin 350 poliklinik ve 30 ameliyat ortalaması ve yüzde 100 doluluk oranı gibi rakamlar yaptığımız çalışmaların halkımız tarafından ne kadar takdir edildiğini göstermektedir. Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın değerlendirmesi sonucu A sınıfı hastane olarak sınıflandırılmamız da bu takdirin devlet ayağı olsa gerek. Artık yeni gelecek olan başhekime sadece hastaneyi büyüterek kapasitesini artırmak görevi kalmıştır. Misyonumu tamamladığım ve artık hastalarıma biraz daha yoğunlaşmam gerektiğini düşünüyorum. Görev yaptığım 3 yıl boyunca hastane menfaatleri için bilmeden incittiğim yada üzdüğüm insanlar hakkını helal etsinler. Yine bu süre zarfında hastane yönetiminde bana yardımcı olan herkese, yönetim kurulumuza ve hastane dışındaki bütün destekçilerimize minnettarım. Yeni gelecek olan başhekim arkadaşıma da başarılar dilerim."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 09:54:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 09:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?