16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

CEO’lar girişimciliği anlatacak

TÜRKİYE’NİN ÜNLÜ CEO’LARI TRABZON’DA GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATACAK

Türkiye’nin ünlü holdinglerinin CEO’ları Trabzon’da girişimciliği anlatacak.

Girişimcilik Haftası 1-5 Mart 2010 tarihleri arasında Trabzon’da çok kapsamlı bir program ile kutlanacak.

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) organizasyonuyla beş günlük girişimcilik etkinlikleri kapsamında TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aynur Bektaş ve kurul üyeleri Trabzon’da toplanacak. Varlıbaş Holding Ceosu Erdinç Varlıbaş ve Toyota Türkiye Ceosu Ali Haydar Bozkurt’da Trabzonlular ve gençlerle KTÜ’de panelde buluşacak.

Konuyla ilgili bilgi veren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Girişimcilik Haftası’nın bir hafta boyunca süreceğini belirterek, “Trabzon’un kalkınması ve gelişmesinde genç girişimcilerin reel piyasaya daha aktif girmesinin etkisi azımsanamayacak düzeydedir“ dedi. Özellikle çeşitli eğitimlerden geçmiş ve kendini yetiştirmiş nitelikli iş gücünün, iş piyasalarında cesaretle görev almasını istediklerini belirten Hacısalihoğlu “Düzenlediğimiz bu girişimcilik etkinliği bölgemizdeki gençlerin girişimcilik ruhlarını daha da ön plana çıkartmasına vesile olacaktır. İstihdam sorununun giderilmesinde girişimcilik etkili bir faktördür. Biz bu girişimcilik faktörünü Trabzon’da hareketlendirmek istiyoruz. Bunun için bütün kurumlar olarak özel sektör ve kamu ile bir araya gelerek gençlere başarılı örnekler ile seslenmek, rol modeller sunmak, fikir ve düşüncelerini hayata geçirmede kendilerini cesaretlendirmeyi öngördük” diye konuştu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, program dahilinde özellikle meslek liseleri, KTÜ ve TTSO’de etkinliklerin planlanmış olduğunu belirterek gençlerin yoğun olduğu bu kesimlerdeki düzenlenen etkinliklerini kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:55:00
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 16:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?