16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Çocuk parkları yenileniyor

54 ADET ÇOCUK PARKI YENİLENİYOR

Trabzon Belediyesi şehir genelindeki 54 adet çocuk parkını modern ve çağdaş bir hale getirmek için yenileme çalışmalarına başladı. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi parklar böylece güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacak.

Parklardaki metal oyuncak aletleri kaldırılarak yerlerine plastik aksamlardan oluşan modern oyun aletleri monte edecek olan belediye ayrıca kum ve beton zeminlerden oluşan parkları kauçukla kaplayarak zeminlerini hijyenik ve güvenli hale getirecek. Parklardaki modernizasyon çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çocuk parklarını yeniden modernize etmek için hazırladıkları projeye hayata geçirme noktasında çalışmalara başladıklarını belirterek, “ Belirlediğimiz 54 adet çocuk parkındaki metal oyun aletleri yerine plastik aksamlardan oluşan oyun aletleri monte edeceğiz. Ayrıca beton ve kum zeminlerden oluşan parkların zeminlerini kauçukla kaplayarak daha güvenli ve sağlıklı hale getireceğiz. Kentimizde yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesinde çocuk parklarımızı çağdaş ve modern bir hale getirmek için başlattığımız çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:15:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?