16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Eczane çalışanlarına uyarı!

ECZANE ÇALIŞANLARINA SERTİFİKA UYARISI

Trabzon Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Sait Çolak, sertifikası olmaya kişilerin eczanelerde çalışmasının zorlaşacağı bir döneme gireceklerini belirterek, her eczane çalışanının derneğe üye olarak sertifika eğitimine katılmasını istedi.

Trabzon Eczane Teknisyenleri Derneği 12. Genel Kurulu'nda başkanlığı Osman Nuri Nuh'dan devralan Sait Çolak, eczane çalışanlarına uyarılarda bulundu. 14 yıldır dernek çatısı altında çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Çolak, "Yeni dönemde bayrağı devraldık. Eski başkanımız Osman Nuri Nuh Bey ve yönetim kurulunun desteği ile birlikte bıraktıkları yerden bu bayrağı daha yukarılara taşımak için çalışacağız. Özel sektörde çalıştığımız için herkes gibi bizlerin de standart sıkıntıları var. Bunların

yanında eczanelerde çalışan arkadaşlarımızın mevcut sıkıntıları devam ediyor. Tüm üyelerimizin desteğiyle birlikte sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı öncelik sırasına koyup, çözümleri için mücadele edeceğiz" dedi.

Çolak, eczane çalışanlarını ileride mağdur olmamaları adına güç birliği için derneklerine üye olmaya çağırarak, "Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eczacılar Birliği ve Halk Eğitim'in katkılarıyla beraber düzenlenen eğitimler sonucu arkadaşlarımız 1. dönem sertifikalarını aldılar. Sertifikası olmayan arkadaşlarımız eczanelerde çalıştırılmayacak. Onun için sertifikası olmayan arkadaşlarımızın derneğimize üye olarak eğitimlere katılmalarını ve bunun sonunda da sertifikalarını almalarını istiyoruz. Gecesini

gündüzüne katarak eczanelerde çalışan arkadaşlarımızın ileride böyle bir mağduriyetle karşı karşıya kalmaması için bizler üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 13:57:05
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 15:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?