16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

El emekleri ürünler sergilendi

GÖZ NURU EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler, ürünlerini sergiledikleri final sergisinde diplomalarını adılar.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından açılan sergide kursiyerlere diplomalarını Stajyer Kaymakam Ömer Faruk Tuncer tarafından verildi. Sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, “Halk Eğitim bünyesinde açılan bu kurslarda bir çok annemize ve teyzemize ve kız kardeşlerimize kurslar verilmektedir. Bunu en güzel tarafı bu kurslara katılan kursiyerlerimiz çok başarılı olmaları. Hem okuma yazma kurslarında, hem mesleki edinme kurslarında, hatta gelir getiri proje kapsamında işyeri açtığımız ablalarımız, teyzelerimiz var. Şu an bunlar para kazanıyorlar. Biz istiyoruz ki bu kurslara sizlerin etrafındaki kızlarımızın hepsi gelsin. Bilgi sahibi olsunlar, el becerilerini geliştirsinler ve meslek sahibi olsunlar. Böylelikle aile ekonomisine katkıda bulunsunlar” dedi.

Of Folklor ekiplerinin sunduğu gösterilerin ardından dikiş-nakış, ev mefruşatı, kurdele nakışı ve yağlı boya kurslarında eğitim alan kursiyerler ürünlerini sergilediler. Yemek pişirme kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan çeşitli yiyecekler ve tatlılar ise açılışa katılan davetlilere ikram edildi.

Of Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl 300 ayrı kurs açılmış, mesleki kurslara 450, sosyal kurslarda 2 bin 200, okuma yazma kurslarında bin 250 olmak üzere toplam 3 bin 900 kişiye kurs verildi.

GÖZ NURU EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
GÖZ NURU EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 19:05:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?