16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Gümrükçüoğlu şoförlerle buluştu

GÜMRÜKÇÜOĞLU ŞOFÖRLERLE BULUŞTU

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye tarafından hazırlanan “Kent İçi Trafik Yönlendirme Projesi” uygulamasının başlaması nedeniyle istek ve şikayetleri dinlemek için bugün dolmuş duraklarının başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ın yanı sıra durak başkanları katıldı.

Belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kent içi trafik sıkışıklığını en aza indirmek için hazırladıkları Kent İçi Trafik Yönlendirme Projesi’nin uygulamaya konulduğunu ifade ederek “Bu planı hazırlarken üniversiteler, sivil toplum örgütleri, emniyet ve şoförler ve otomobilciler odamız ile her zaman görüş alışverişinde bulunduk. Bu planı hazırlarken Türkiye’deki diğer belediyelerin ortaya koyduğu mantıkla hareket etmedik. Kent içinde günde taşınan 40 bin yolcuyu yine benim dolmuş esnafım taşısın mantığı ile hareket ettik. Onların asla mağdur olmaması üzerine çalışmamızı sürdürdük. Hatta belediye otobüslerimizi de postanenin yanına alma fedakarlığını gösterdik. Hatta şoför esnafımız isterlerse belediye otobüs hatlarını özelleştirerek kendilerine verebiliriz” dedi.

Yeni uygulamanın bir süreç olduğunu ve adaptasyonun biraz zaman almasının normal karşılanması gerektiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Süreç içerisinde ortaya çıkabilecek aksaklıklar olabilir. Şoför kardeşlerimle sürekli diyalog halinde bulunarak kent içi trafik yönlendirme planı ana temasına aykırı olmamak şartıyla yeni düzenlemelerde yapılabilir. Ama bunu yaparken de herkes hakkına razı gelmeli ve planı aksatacak bazı suiistimallere de sebebiyet vermemeleri gerekmektedir. Önemli olan birlik ve beraberlik içersinde trafik sıkışıklığının önüne geçmektir” diye konuştu.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş ise yeni düzenleme ile oluşan aksaklıları karşılıklı diyalogla çözüme kavuşturacaklarına inandığını ifade ederek “Trafik Master Planı’nı daha iyi işlemesi için Fatih, Kuran Kursu ve Ayasofya duraklarının mutlaka birleştirilmesi gerekmektedir. Bu üç durakta 155 araç var. Bu araçlar nedeniyle Suluhan’ın olduğu bölgede sıkışıklık oluyor. Üç durağın birleştirilip 24 aracında noter huzurunda yapılacak çekilişle birlikte dönüşümlü olarak diğer duraklara verilmesiyle sıkışıklığın önüne geçilmiş olacaktır. Zamanla ortaya çıkacak aksaklıkları da karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çözeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra durak başkanları teker teker söz alarak güzergahlarla ilgili taleplerini iletti. Başkan Gümrükçüoğlu gelen bu talepleri değerlendireceğini kaydederek “Trafik sistemi bu şekliyle devam edecek. Ancak güzergahlarla ilgili şoför esnafımızın bir mağduriyeti varsa bununla ilgili ufak değişiklikler yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU ŞOFÖRLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 16:54:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 22:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?