16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Gümrükçüoğlu'ndan ayin yorumu

TRABZON BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN BASIN TOPLANTISI

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 15 Ağustos’ta Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nda yapılacak ayinle ilgili olarak “Osmanlı Dönemi’nde nasıl inanç hürriyeti varsa ve inançlarını yaşamaları, onlara saygı göstermek bir devlet şiarı ise bir millet uygulaması ise bugünde aynı şeyler geçerli” dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı’ndaki ayinin sürekli gündeme geldiğini belirterek “Biz millet olarak herkesin inancına saygılıyız. Birileri gelip turistik ziyaret yapsa ve o arada kendi inancına göre dua etse bunun ne mahsuru var. Osmanlı Dönemi’nde nasıl inanç hürriyeti varsa ve inançlarını yaşamaları onlara saygı göstermek bir devlet şiarı ise bir millet uygulaması ise bugünde aynı şeyler geçerli. 1923’te Cumhuriyet kurulduğu zaman Ulu Önder Atatürk’te aynı çizgiyi devam ettirdi. Biz insanların inançlarına saygılıyız. 5-10 bin kişi şehrimizi ziyaret etmiş, turistik, tarihi yerleri, yaylaları denizi veya eski eserleri gezip ziyaret etmiş, orada kendi yüreğini inancına göre dua etmiş bunun ne mahsuru var ki yılın her gününde de yapabilir bunu. Biz kent, insan ve millet olara hoşgörülüyüz” diye konuştu.

Belediye tarafından yapılan Ramazan yardımlarına da dikkat çeken Gümrükçüoğlu “Bundan önceki dönemde de kuru gıda yardımı yapılmış. Bu dönemde de bu sürecek. Yaptığımız son tespitlere göre daha önce ayda 400 aileye kuru gıda yardımı yapılabilirken, şimdi bu sayı 1400’e, günde 800 ekmek yardımı da 1250’ye çıktı. Söz konusu yardımlar vatandaşlara fiş verilmek suretiyle beş ayrı dağıtım noktasında yapılmaktadır. Bazen de daha önce gıda bankası sözü vermiştim, bunu da kurdum, bir kısım insanımız verdiğimiz kartla alışveriş yaptığı yerde bedelini ödüyoruz. Üzülerek ifade ediyorum, ‘referandum kumanyasını’ ne alakası var, ramazan ayı her zaman hicri hangi ayda olduğu belli bunun referandumla ne alakası olabilir ki, bunun sonunda referandum var diye kuru gıda yardımı yapmayalım mı, bu her ay yapılıyordu. Bundan önceki aylarda da yapılıyordu. Ramazan kardeşlik dayanışma kucaklaşma ayı değil midir?’ ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Erdoğan’ın dün Atatürk Alanı’nda gerçekleştirdiği mitinge katılımın 20 bin kişi olduğunu kaydederek “Dünkü mitingde 20 bin insanımız vardı ben tespitini yaptırdım. Ancak hafta ortası olması itibariyle çok sıcak bir atmosfer olması itibariyle insanlarımızın yaylalarda olması ve ramazan hazırlığının olması münasebetiyle fındığın Ramazan’dan önce bitirilme gayreti için insanların fındıklarını toplamada bulunması hesaba katıldığında beklemediğim çoğunlukta bir teveccüh ile Trabzon halkı burada bulundu” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 12:50:01
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 16:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman ünal IP: 88.252.153.xxx Tarih : 14.08.2010 15:12:30

 Başkanı kutluyorum. Sumeladaki ibadet nedeni ile endişeye gerek yok. Biraz kendimize güvenelim ne olur! Obama yıkılan ikiz kulelerin yerine yaptırılacak kültür merkezi içinde bir de cami yaptırıyor, biz burada başka inançtan vatandaşlarımıza ibadet iznini tartışıyoruz. 15 Ağustos Meryem Ananın göğe yükseliş tarihidir. Arkasında ima vs aramaya gerek yok.