16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Hayvan bakımevinde inceleme

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDAN HAYVAN BAKIMEVİNDE İNCEME

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çukurçayır beldesinde bulunan Trabzon Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile birlikte Hayvan Bakımevi’ni gezen Başkan Gümrükçüoğlu Hayvan Bakımevi’nin önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, “Yaptığımız incelemelerde kapasitesinin 200 olmasına rağmen burada 300 hayvanın barındırıldığını gördük. Bakımevinin kapasitesinin ve iyi olan koşullarını daha da iyileştirilmesi için nelerin yapılabileceği noktasında çalışmalar yapıyoruz. Burada rehabilite edilen hayvanların sahiplendirilmesi ve küpelenip tekrar doğaya bırakılması için çalışmalar yapılmaktadır. Hayvansever vatandaşlar belediye Veteriner Müdürlüğü’ne başvurarak hayvan bakımevinde bulunan köpeklerden sahiplenme yoluna gidebilirler” diye konuştu.

Başkan Gümrüçküoğlu, hayvan bakımevi etrafına köyler, ilçeler ve beldelerden başıboş köpeklerin bıraktığını da hatırlatarak, “Bakımevimizin kapasitesi zaten sınırlı. Habersiz olarak bırakılan bu hayvanlar çevreyi de rahatsız edebiliyor. Bu nedenle başıboş hayvanların barınak etrafına gelişigüzel bırakılmamalıdır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDAN HAYVAN BAKIMEVİNDE İNCEME
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 14:02:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 17:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?