16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Helin bebeğe Trabzon'dan yardım

TRABZON BELEDİYESİ’NDEN HELİN BEBEĞE YARDIM BOHÇASI

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Elazığ’da 41 vatandaşın öldüğü deprem felaketinde enkaz altından kurtarılan Helin bebeğe Kızılay aracılığı ile bir yardım bohçası gönderdi.

Belediye binasında Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel’in de katıldığı toplantı ile Elazığ’daki deprem mağdurlarına gönderilmek üzere giysi kampanyası başlattıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Elazığ’da ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Trabzon Belediyesi olarak Kızılay ile birlikte şehrimizdeki Atatürk Alanı’nda kurduğumuz merkezde Trabzon halkımızın bağışlayacağı çocuk, bebek, erişkin, bayan ve erkek giyim eşyalarını Elazığ’a acilen ulaştırmak amacı ile bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. 11 Mart itibari ile toplanan eşyalarımız Kızılay Trabzon Şube Başkanımız ile birlikte Elazığ’daki kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.

Ayrıca Trabzon Belediyesi olarak TOKİ’nin deprem bölgesinde yapacağı konutların 2 tanesini yine onların belirleyeceği esaslarla hak sahibi olacak 2 aileye hediye etme kararı aldıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu “2 konutun bedelini biz belediye olarak karşılayacağız. Trabzon olarak biz tüm yüreğimizle Elazığ’daki kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, depremde annesi Melek Güneş ile babaannesi Kibar Güneş’in arasında kalarak hayatta kalan Helin bebeği de unutmadıklarını kaydederek “Helin bebeğin yaşaması acılarımızı biraz olsun dindirmiştir. Ona buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Ve hazırladığımız bebek bohçasını da yine Kızılay Trabzon Şubemiz arcılığı ile kendisine gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:09:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 18:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?