16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Köy okulları gazete takibinde

OF’TA KÖY OKULLARINDA YEREL GAZETELER HER GÜN TAKİP EDİLİYOR

Of Kaymakamlığı’nca üç ay önce başlatılan proje ile güncel haberler artık en uzak köy okullarında da takip ediliyor.

İlçe genelindeki 26 okula ve Halk Kütüphanesi’ne gazete okuma bölümleri oluşturularak, il ve ilçe genelinde yayın yapan 9 gazete her gün okullara ve Halk Kütüphanesi’ne gönderilerek, öğretmenlere ve öğrencilere güncel haberleri takip fırsatı sunuldu.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılmasının amaçlandığı gazete köşesinde, Trabzon’dan yayın yapan Karadeniz, Günebakış, Taka, İlkhaber, Türksesi, Kuzey Ekspres, Hizmet gazeteleri ile Of’’tan yayın yapan Of Havadis ve Kuzey Anadolu gazeteleri yer alıyor.

Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız ile birlikte İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Kaymakam Tuncay Sonel, en uzak köylere kadar öğrencilerimizin hem okumayı teşvik etmek hem de güncel bilgileri takibini sağlamak için güçlü olan Trabzon’umuzun ve Of’umuzun yerel gazetelerini öğrencilerimizle buluşturuyoruz diyerek duygularını dile getirdi.

Öğretmenler ve öğrenciler uygulanan projeden memnuniyetlerini dile getirirken, Kaymakam Tuncay Sonel’e sevgi gösterisinde bulunan ve etrafını saran öğrenciler, “Gazeteleri her gün düzenli bir şekilde takip etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Okuduğumuz haberleri arkadaşlarımızla birbirine anlatıyoruz” diyerek duygularını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 10:54:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 10:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?