16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Mimarlar Odası'nda seçim heyecanı

MİMARLAR ODASI TRABZON ŞUBESİ GENEL KURULU’NA DOĞRU

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi’nin Genel Kurulu 28 Şubat Pazar günü şube binasında yapılacak.

Genel Kurul öncesi mimar İlhan Sağlam adaylığını açıklarken, ekibi ile birlikte kısa bir açıklama yaptı. Sağlam, Mimarlar Odası'nın bugün 21 ilde şubesi, 73 kentte temsilciliği ve 164 kentte de oda temsilcisi bulunduğunu hatırlatarak “Mimarlar Odası Trabzon birimi 1967 yılında 8 meslektaşımızın başvuru ve gayretleri sonucu temsilcilik statüsünde örgütlenirken, 1986 yılında genel kurulun onayı ile mevcut statüsüne kavuştu. Bugün Trabzon; Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illeri etki alanını belirleyen bir şubedir” dedi.

Mimarlık mesleğine dair sözleri bulunduğunu kaydeden Sağlam “Sözümüz var, mimarlık mesleğine dair. Sözümüz var mesleğimizin ilkelerine dair. Sözümüz şehrimize dair, sözümüz var, ülkemize dair. Bu söz, insanlığın doğuşu kadar yaşı olan mesleğe dair mimarlığa dair ve mimar sözü olacak. Yapacak çok işimiz var” dedi.

“Mimar Sözü” adını verdiği grubu adına Mimarlar Odası Trabzon Şubesi 12. dönem seçimlerinde mevcut başkan Salih Akyüz’ün karşısında aday olmaya karar verdiğini kaydeden Sağlam, Yönetim Kurulu listesinde şu isimlerin yer aldığını söyledi:

“Mimar İlhan Sağlam, Prof. Dr. Sonay Çevik, yüksek mimar Mukaddes Ataman, mimar Serkan Öztürk, mimar Mustafa Demir, yüksek mimar Murat Yılmaz, mimar Ahmet Ay”

MİMARLAR ODASI TRABZON ŞUBESİ GENEL KURULU’NA DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:07:04
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 11:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?