16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Sadri Şener yarışta tek kaldı

SADRİ ŞENER BAŞKANLIK YARIŞINDA TEK KALDI

Trabzonspor'da, bu ay yapılacak olağan genel kurul öncesi devlet eski bakanlarından Eyüp Aşık adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Eyüp Aşık, adaylık kararını açıklamak için iki gün önce toplantının duyurusunu yaptığını belirterek, "Trabzonspor için bana bir görev düşmüş ise bundan kaçamazdım. Daha önce de adaylığım için bir takım baskılar oldu ama o dönemlerde bunu çok düşünmemiştim ama son dönemlerde bu ciddiyet kazandı ve Trabzonspor için benim bir şeyler yapmam gerektiği kanısı hakim olduğu bir ortamda bundan kaçmam söz konusu değildi. İstanbul ve Ankara'dan mali

yapıda bize destek verecek yöneticiler de buldum. Trabzon'a geldim. Trabzon'da bir haftadır yoğun çalıştım 3-4 gün uyumadım. Bu samimi ve hayata geçirmek istediğimiz projeleri hayata geçirbilmenin heyecanını yaşadım ama olmadı. Bu toplantının duyurusu yaptıktan sonra olanları gördükten sonra sağlık bir çalışma ortamı bulamayacağımı anladım ve adaylıktan çekilme kararı aldım. Trabzonspor'a katkı sağlamak isterken, zarar veren olmak istemem" dedi.

Aşık, "Bugün adaylığımı açıklamak için sizi buraya çağırdım ama dün ve bugün olanlardan sonra bu mümkün olmadı. Bu yönetim yapamadığımdan dolayı değil. Trabzonspor'un sorunlarına çözüm bulmak için gerekenleri yapamayacağımıza inandığım için çekiliyorum. İstediğim listeyi yaptırmayacaklardı yapsam da bu kez çalıştırmayacaklardı. Üzerime öyle adamlar saldılar ki. İstesem ben de içine fitne fesat karıştırırdım ama bana yakışmaz. Benim aday olmam istikrar ve huzuru bozacağı yönünde yorumlar yapılmasına neden

oldu. İstikrar ve huzuru bozmak isteyenler olursa yine bozacaklar. Ama ben olsam bozulsa bende kalacaktı. Ben bu riskin altına girmek istemiyorum. Olacaksa da kendiliğinden bozulsun. Birlik ve beraberlik adına çekiliyorum. Trabzonspor'un herkes gibi ben de şampiyonluğundan umutluyum. Katkı yapılacaksa yaparım. Umarım sezon sonunda şampiyonluk kutlaması yaparız. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum onlardan özür diliyorum. Sizleri de yanılttım. Çünkü aday olacağımı yazdınız. Ama gelişmeler bunu engelledi. Allah Trabzonspor'un ve ona yardım edenlerin yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Eyüp Aşık ve İbrahim Usta'nın çekilmesinin ardından mevcut kulüp başkanı Sadri Şener, genel kurul öncesi rakipsiz kaldı.

ŞENER: "SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI"

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Eyüp Aşık'ın adaylığını açıklamamasının kendi sorumluluklarını daha arttırdığını söyledi.

Şener, "Eyüp Aşık arkadaşımız gelinen noktada aday olmayacağını uygun gördü. Trabzonspor'a hayırlı olsun. Kongreye tek aday olarak gideceğiz, bu konuda bizim sorumluluğumuzu daha da artırdı. Trabzonspor, şuan ligin lideri. Böylesine iyi giden takımın kongreden etkilenmemesine çalıştık. Takımı kongre havasından uzak tutmaya çalıştık. Kongreyi hep ikinci planda tutmaya çalıştık. Bunda başaralı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"Trabzonspor kongresini yapar" diyen Şener, "Buna takılıp kalmamak lazım. Kongre zamanı geldiğinde kongre yapılır. Önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağımız çok önemli bir karşılaşma var. Buradan alacağımız puanlar çok önemli. O yüzden kongreye takılıp kalma yerine bu maçlara motive olmak durumundayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:49:00
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 18:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?