Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve emeklilik maaşı bağlanması oranlarının düşürülmesine karşıyız" dedi.
Sağlık Sen Trabzon Şubesi'ni ziyaret eden Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sağlık alanında yıllardan beri çözülememiş sorunların önemli bir kısmının yapılacak yeni düzenlemelerle çözüme kavuşturulacağına inandığını söyledi. Uzlaşma kültürü ve diyalogu ön planda tutarak hükümetle birlikte önemli sorunlar üzerinde öncelik sırasına göre uzlaşma sağlayacaklarını anlatan Kaçar "Kamu çalışanları adına ciddi kazanımlar elde edeceğiz. Yeni yönetim olarak herkese sorumluluk düştüğünü düşünüyoruz. Bu anlamda, başta Sağlık Bakanımız ve Başbakanımız olmak üzere iyi niyetle çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili iyileştirme yapılmalı. Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda gerekenler yapılacaktır" dedi.
Kaçar, Sosyal Güvenlik Reformu konusunda da birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bu konuyla ilgili tarafların görüşleri alınarak ortak bir zeminde görüş birliğine varılmasının daha doğru olacağını anlatan Mahmut Kaçar, şunları söyledi: "Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve emeklilik maaşı bağlanması oranlarının düşürülmesine karşıyız. Şu an Türkiye'deki mevcut yasa ile emeklilik yaşı bayanlarda 58, erkeklerde 60 yaş söz konusudur. Yeni düzenleme ile bunu kademeli olarak 65 yaşına yükseltilmesi gibi bir yaklaşım var. Bu yapılırken de AB ülkelerinin standartları ve gelişmiş ülkelerin normlarını dikkate alındığını görüyoruz. Baktığımızda Türkiye ile AB arasında ciddi standart farkları olduğu görülüyor. Avrupa'daki ortalama yaşam süresi ile Türkiye'deki yaşam süresi arasında ciddi farklar var."
Türkiye'deki gerek işçiler gerek kamu çalışanlarının maaşları ve hayat standartlarının ortada olduğunu belirten Kaçar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Türkiye ile AB standartları arasında ciddi farklar ve uçurumlar var. Türkiye'deki hayat standartlarıyla oradaki hayat standartları çok farklı. Eğer orası örnek alınacaksa, onların ortalamaları üzerinden yasal düzenleme yapılacaksa önce Türkiye'deki yaşam standartları, kamu çalışanlarının ve emeklilerin yaşam standartları AB standartları seviyesine yükseltilmeli. Bu konuda sendikaların da hassasiyetleri dikkate alınarak ortak bir noktada buluşabileceğine inanıyoruz."
PARTİ KAPATILMASI YANLIŞ
Mahmut Kaçar, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını da şöyle cevapladı: "Siyasi partileri kuran da kapatacak olan da yine millettir. Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu almış yüzde 47'ye yakın oy toplamış, demokratikleşme yolunda önemli atılımları olmuş bir partinin bugün soyut kavramlarla, altı doldurulamamış bazı gerekçelerle, yani demokrasinin geliştirilmesi, eğitim ve öğretim alanlarında yapılan yeniliklerle birtakım engellerin ortadan kaldırılmaya çalışılması gibi yenilikler yapan bir partinin kapatılmaya çalışılması yanlıştır."
Demokratik ülkelerde bu tür olaylar yaşanmadığını anlatan Kaçar, sözlerine şöyle devam etti: "Demokratik ülkelerde bireysel özgürlük alanının genişletilmesi, evrensel hukuk kurallarının oturtulması, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla desteklenmesi noktasında adım atılmalıdır. Ancak Türkiye demokratikleşme noktasında ciddi problemler yaşamaktadır. Bu bağlamda bu olay tarihimize kara bir leke olarak düşecektir. Hukuk hiçbir zaman muhalefet aracı olarak kullanılmamalı.
Bu tür adımlar atılırken dikkatli olunması gerekir. Bu şekilde bir hareketin yanlış olduğunu ve hem camiamızı hem de kamuoyunu derinden yaraladığını düşünüyorum."
MAAŞ ZAMLARIMIZA NEDEN MÜDAHALE ETMİYORUZ NEDEN MİTİNG KARARI ALMIYORUZ NEDEN YÜRÜYÜŞ YAPMIYORUZ TEPKİ GÖSTERELİM