16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Sanat festivali start aldı

TRABZON'DA ‘YEŞİLDEN MAVİYE ULUSAL 2. SANAT FESTİVALİ’

Trabzon Valiliği öncülüğünde, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi sorumluluğunda Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri arası "Yeşilden Maviye Ulusal 2 Sanat Festivali" başladı.

Etkinlik çerçevesinde öğrenciler Trabzon Valiliği önünde folklor gösterileri yaparken, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, öğrencileri makamında kabul etti. Festivalle ilgili bilgi veren Vali Kızılcık, "Trabzon'un kültürel değerlerini tanıtarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri arasında sanatsal kaynaşmayı ve paylaşımı sağlamakla birlikte gençlerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda, ülkemizi ve milletimize yararlı, araştırıcı ve birleştirici bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini geliştirmelerini hedefliyoruz” dedi.

Öte yandan 17- 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak festivale Türkiye genelindeki 40 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden 100'e yakın öğrenci davet edildi. Festival sonunda birinci gelen esere 1 tam altın, ikinci gelen esere yarım altın, üçüncü gelen esere ise çeyrek altın verilecek. En iyi koleksiyon yarışmasında ise 1. gelen esere 2 bin TL, 2. gelen esere bin 500 TL, 3. gelen esere ise bin TL ödül verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:24:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 18:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?