16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Tabakhane son sürat

TABAKHANE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin ortaklaşa olarak uygulamaya koydukları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ödemeler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan 4 milyon liralık ödeme ile birlikte Tabakhane Vadisi’nde kamulaştırma için ödenen miktar 14 milyon 334 bin liraya ulaştı.

Tabakhane Vadisi’nde bulunan 645 bina için tespit edilen 4 bin 69 hak sahibinden bin 459’u ile anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya varılan hak sahiplerine 3 milyon 935 liralık daha ödemenin yapılacağı ve görüşmelerin aralıksız olarak devam edeceği kaydedildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane Vadisi’nde ödemelerin de anlaşmaların da süratle devam ettiğini ifade ederek “Zağnos Vadisi’nin ikinci etabındaki çalışmalar hızla devam ederken, Tabakhane Vadisi’nde de kamulaştırmaları sürüyor. Kamulaştırmalar için herhangi bir kaynak sıkıntımız yok. Toplu Konut İdaresi'nden talep ettiğimiz ödemeler kısa sürede içinde geliyor ve bu paralar hak sahiplerinin hesabına geçiyor. Şu anda Tabakhane Vadisi’nde kamulaştırılan binaların yıkımlarına başlayabilecek durumdayız. Ama bunun için aceleci davranmıyoruz” dedi.

TABAKHANE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
TABAKHANE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:34:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?