16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon Adliyesi’nde kavga!

TRABZON ADLİYESİ’NDE KAVGA

Trabzon Adliyesi içerisinde bugün davalı iki grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru darp edilirken, polis tarafları ayırmak için biber gazı kullandı. Gazdan etkilenen bir kadın ise hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında bir evi kundakladığı gerekçesiyle “mala zarar verme” suçundan dava açılan ve psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen tutuksuz sanık B.Ö. ile akrabaları Y.Ö., S.Ö. Ö.Ö., F.Ö. ve M.Ö. sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi'ne geldi. Duruşmaya katılmak için adliyenin 2. katındaki söz konusu mahkemenin duruşma salonunun önüne gelen taraflardan B.Ö., yanına gittiği yeğeni M.Ö.'ye yumruk attı.

Bunun üzerine B.Ö. ile kendisine tepki gösteren M.Ö. ile kardeşleri Y.Ö., S.Ö. ve Ö.Ö. arasında duruşma salonu önündeki koridorda kavga çıktı. Bu sırada kavgayı yatıştırmaya çalışan adliyede görevli bir polis memuruna Y.Ö. tarafından bir yumruk atıldı. Polis memuru da tarafları ayırmak için biber gazı kullandı. Olayda, koridorda bulunan F.Ö. biber gazından etkilendi. Yaşanan arbede Cumhuriyet savcısı Cihan Demircan ve gelen takviye polis ekipleri tarafından yatıştırıldı.

Olayın ardından kavgaya karıştıkları belirtilen Y.Ö., S.Ö., Ö.Ö.ve M.Ö., ifadelerinin alınması için Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Taraflar adliye çıkışında polis aracına binmemek için direnirken adliyede saldırıya uğradıklarını iddia etiler. Biber gazından etkilenen F.Ö. ise çağrılan ambulanstaki sağlık görevlilerince adliyede yapılan ilk müdahale sonrası Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayları başlatan tutuksuz sanık B.Ö. ise arbede sonrası yargılandığı davanın duruşmasına katılırken, olaya ilgili soruşturma sürüyor.

TRABZON ADLİYESİ’NDE KAVGA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:03:05
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?