16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon suya kavuştu

TRABZON’A SU VERİLMEYE BAŞLANDI

Şehre su taşıyan ana isale hattında meydana gelen arıza ve yeni tahliye hattı imalatı nedeniyle dün sabah şehir genelinde kesilen sular bugün saat 12.00’dan itibaren depolara ve şehre verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün sabah kesilen suların beklenen süreden önce şehre verilmeye başlandığını belirterek “Bu bir ekip işidir. Bugün saat 12.00’dan itibaren ana şebekelerden şehre su verilmeye başlandı. Su alçak yerleşim yerlerine hemen ulaşmasından sonra yükseklere de kısa bir süre içerisinde ulaşacaktır. Belediye çalışanlarına gece sabaha kadar yoğun tempoda çalışmasından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Trabzon halkının da su kesintisinden ötürü anlayışına teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan daha önce 48 saat süreyle kesintinin olacağı tahmin edilirken Trabzon Belediyesi ekiplerinin gece boyu aralıksız çalışması sonucu su kesintisi 30 saat sürdü.

TRABZON’A SU VERİLMEYE BAŞLANDI
TRABZON’A SU VERİLMEYE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 13:24:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 14:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aloş IP: 188.56.237.xxx Tarih : 13.06.2010 15:05:11

iyi günler; Ne kadersiz memleket burası , bir yanı yani kuzeyi su ile dolu bir şehir ve musluktan su akmamaktadır. Susuz bir şehir. Bunu acaba belediyeyi yöneten kişiler biliyor mu? Ben anlamam arızayı kardeşim.15 -20 gün öncede aynı yeri kazdılar .Değirmenderede ki yerdeki arızayı gideremeden tekrar arıza ve 2 gün su yok. Geçen aylardada yine sular kesildi.Eğer arıza ana boruda ise ring hattınızı yapın.Arızayı halka yansıtmayın. Size bir olay anlatacağım. Geçen belediye seçimlerinden önce Bayburt ilinde Bekir Çetin bey belediye başkanı idi AKP den yani. Bu arkadaş iyi niyetli olup 4 yıllık başkanlığında ise Bayburt un içinden geçen bir Çoruh nehri olduğu halde evlerde hemde yaz aylarında sürekli 2-3 günlük su kesintisi oldu.Bazen Ramazan ayındada olmuştu.( Tarih vereyim Mayıs 2006 da 2-3 gün akmamıştır, bunun gibi çok susuz geçen günler oldu). Derken bu kesintiler hep ana boruda oldu. Başkan Bey bunun üzerine son 4. yılında 4-5 (tahminen sayısını bilmiyorum) su kuyusu açtırdı. Biriside bent köprüsü yanında idi. İnanın hesap kitap yapmadan açıldığı belli ki tüm işlemler tamamlandığı halde kuyularda yeterli su olmadığından çalışmadı bu kuyular ve şehir merkezi yine susuzluk çekti.Belediye zarara uğratıldı. Bu zarar ziyanın Muhalefet tarafından veya devlet tarafından Hesabı sorulmadı. Varın belediyeye olan zararın bedelini siz hesaplayın. Son belediye seçimlerinde Bekir Bey AKP den tekrar aday adayı oldu  ancak Parti Merkezi aday yapmadı Bekir Beyi. Şİmdi yine AKP den belediye başkanı görev yapıyor.Ama ilginci nedir bilirmisiniz. Bu suyu keserek halkı ister isteyerek, ister se beceriksizlik olsun cezalandıran bu Başkan Bekir Bey Başbakanlık ta Müsteşar olmuş.  

Halkını cezalandıran bir zihniyet ve bizden olsun mantığı hep zulmü halka yaşatmıştır. Sayın Belediye Başkanımızdan Trabzon Halkına zulüm değil hizmet yapmasını bekliyorum. Suyun neden kesildiğini araştırması, ihmali olan varsa ortaya çıkarmasını beklemek biz halkın en doğal hakkıdır.Ne diyor Sayın Başbakanımız bunlar vekil olup gerçek irade sahibi biz halkız. Onun içindirki hesap sormak ve hizmet istemek biz halkın en doğal hakkıdır. Bunun için susuz bir yaşamın olamayacağı, temizliğin su ile başladığını ve kesilmesi halinde de onu aramak biz halkın hakkıdır. Sayın Başkana bu yaz mevsiminde susuzluğu bize bir daha tattırmaması dileğiyle başarılar...