16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon'a 5 yeni otobüs

TRABZON BELEDİYESİ’NİN 5 YENİ OTOBÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Trabzon Belediyesi vatandaşların daha rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla aldığı yeni otobüsler ile iş makinesi taşıma aracı törenle hizmete sunuldu.

Otobüslerin hizmete alınması için belediye önünde yapılan törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon halkının çok daha büyük ve güzel hizmetlere layık olduğunu belirterek, “25 yıldan beri belediyeye yeni otobüs alınmamıştı. Çoğu eskimiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış otobüsleri yenilemek için ilk etapta 5 yeni otobüs aldık. 5 otobüs daha ısmarladık. Vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir seyahat yapmalarını sağlamak için otobüslerimizi yenileme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu otobüslerin çok daha uygun fiyatlarla alınması için bizlere yardımcı olan Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise yaptığı konuşmada yeni alınan otobüslerin toplu taşımacılığı geliştirme ve Trabzon’un trafik sorununa çözüm getirme noktasında atılan ilk adım olduğunu belirterek, “Şehir hayatında toplu taşımacılık olmazsa olmazlardan biridir. Yeni alınan ve alınacak otobüsler birlikte toplu taşımacılığı daha da geliştirecektir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi otobüslerin yenilenmesi ayrı bir önem arz etmektedir. Trabzon Belediyesi’ni bu hizmetinden ötürü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada Trabzon’un bir marka şehir olduğunun altını çizerek, “ Trabzon’un marka değerini daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizde her şeyin en iyisine ve güzeline layık olan vatandaşlara en güzel hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalardan birisi de ulaşım alanında olmuştur. Belediyeye yeni alınan ve alınacak otobüslerle birlikte ulaşım hizmetlerindeki kalite daha yukarılara çıkacaktır. Belediyemizin Trabzon’un gelişmesi ve kalkınması için çok daha güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından için Bakan Özak, Vali Kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu kurdeleyi keserek 5 otobüs ve 1iş makinesi taşıma aracını hizmete aldılar.

Yeni otobüslerin ilk müşterisi ise Bakan Özak oldu. Başkan Gümrükçüoğlu taşıma ücreti olarak Bakan Özak’tan 100TL aldı.

Öte yandan son model dijital park göstergeli otobüslerin Belediye maliyeti 2 milyon 730 TL oldu.Trabzon Belediyesi bugüne kadar yolcu taşıma hizmetlerini değişik model 50 adet otobüs ve 11 adet midibüs ile sürdürüyordu.

TRABZON BELEDİYESİ’NİN 5 YENİ OTOBÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
TRABZON BELEDİYESİ’NİN 5 YENİ OTOBÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
TRABZON BELEDİYESİ’NİN 5 YENİ OTOBÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 14:40:05
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 16:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?