16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzon'dan Rize'ye yardım eli

TRABZON'DAN RİZE'YE YARDIM ELİ

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 12 vatandaşın hayatını kaybettiği Rize'nin Gündüoğdu beldesini ziyaret ederek acıları paylaştı.

Ziyarette ilk olarak Kızılay'ın açtığı Afet Koordinasyon çadırına giden Gümrükçüoğlu sel ve heyelanın boyutlarıyla ilgili bilgi aldı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte afet bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu bu felaketten dolayı Rize'ye, bölgeye ve Türkiye'ye sabırlar temenni ederek, ölen vatandaşlara da Allah'tan rahmet diledi.

İklimlerin değişmesi, küresel kuraklık, bölgenin coğrafi yapısı, yapılaşmalardaki hatalar ve eksiklikler birbiri üzerine eklenince bu tarz bir felaketlerin yaşandığını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "İnşallah tekrarını yaşamayız diye ümit ediyoruz. Bu felakette ilk andan itibaren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ının canla başla uğraştığını gördüm. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, yardım ekipleri ve sivil toplum kuruluşları yaraların sarılmasında büyük gayret gösterdiler. Biz de komşu belediye olarak bölgemizde ve ülkemizde meydana gelen felaketlerde insanların yanında olmaya çalışıyoruz. İlk andan itibaren Gündoğdu'ya malzeme ve ekipman araç ve gereçlerimizin emirlerinde olduğunu ifade ettik. Bizden talep edilenleri yerine getirmeye gayret gösterdik. Büyük bir felaket yaşayan Gündoğdu'ya tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Bütün bölge belediyeleriyle birlikte dere taşkınları ve su baskınlarını önlemek için Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte derelerin ıslahı konusunda bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Özellikle vadilerde dik yamaçların açıldığı derelerde tersip bentlerinin yapılması dolayısıyla bu tarz yağışlarda heyezanların sebep olduğu su baskınlarının önlenmesine ve azaltılmasına gayret edilmesi önemli. Hepimizin her zaman dile getirdiği yapılaşmaya bu anlamda çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerek vatandaşlar, gerek bizler gerekse mülki idarelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan alınacak raporlar doğrultusunda hareket etmeliyiz. Küresel iklimlerde meydana gelen değişikliklerle birlikte bizler önlemlerimizi alarak yeni argümanlar ve yeni uygulama planları geliştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise felaketin olduğu akşamdan itibaren kendilerini sürekli arayan ve araç ve ekipman desteği veren Trabzon Belediyesi'ne Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, "Sel ve heyelanların ardından Trabzon Belediyesi'nin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bizim şu anda yüksek katlara su basma sorunumuz var. Trabzon Belediyesi tankerleriyle birlikte buraya su taşıyorlar. Vidanjörlerini buraya yönlendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yardımlaşmanın en güzel örneğini gösterdiler. Devletimizin diğer kurumları da hep yanımızdaydı. Yaşanan olaylar bizleri son dere üzmüştür. Acımız büyüktür. Ama yaşananlardan sonra bizlere gösterilen destek ve yardımlaşmadan memnununuz. İnşallah bundan sonra böylesi bir felaketi bir daha yaşamayız" dedi.

Ziyaretlerin ardından sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin cenaze namazına katılan Gümrükçüoğlu ile Bakırcı daha sonra Çay TV'nin olay yerinden yaptığı canlı yayına katıldılar.

Trabzon Belediyesi'nin tankerlerle Rize'yi su taşımasına ve ekipman desteği vermesine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı teşekkür etti.

TRABZON'DAN RİZE'YE YARDIM ELİ
TRABZON'DAN RİZE'YE YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 18:23:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?