16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Trabzonspor moral buldu

TRABZONSPOR’A LİVERPOOL MAÇI ÖNCESİ FENERBAHÇE MORALİ

Trabzonspor, Perşembe günü Liverpool ile oynayacağı UEFA Kupası Play off maçı öncesi kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek moral buldu.

Karşılaşma sonrasında Bordo Mavili taraftarlar büyük sevinç yaşarken, Hüseyin Avni Aker Stadı çevresinde ve Atatürk Alanı’nda yoğun sevgi gösterilerinde bulunarak galibiyeti kutladılar.

Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, seyir sevki olan bir maç olduğunu belirterek “Yorucu bir maçtı. Karşılaşmada 5 değil belki 10 tane gol olabilirdi. Her iki tarafın da yakaladığı pozisyonlar vardı. Fenerbahçe’yi kendi sahamızda yendiğimiz için mutluyuz. Futbolcularımın futbol adına sahada yaptıkları adına sevindim” dedi.

Güneş, saha zemininin bozuk olmasına değinerek “Saha zemini bozuktu. Maalesef en kötü olay ise Glowacki’nin sakatlığı oldu. 3-4 hafta aramızda olmayabilir. Böyle bir oyuncuyu kaybetmek bizim için üzüntü verici” diye konuştu.

Perşembe günü Liverpool ile tarihi bir maça çıkacaklarını da hatırlatan Güneş “Oyuncularıma başarırsanız sizinle gurur duyacağım. Kaybetseniz de gurur duyacağımı söyledim. Perşembe günü tarihi bir olay yaşamak istiyoruz. Taraftarımız eğer futbolcularımız bu maçta bocalarsa bize yardımcı olsunlar, destek versinler. Sahada oyuncularımı yalnız bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

Trabzonsporlu futbolculardan Ceyhun ve Serkan ise “Öncelikle çok zor bir maç olacağını biliyorduk. İki takımda iyi mücadele etti. Golleri erken bulduk ve iyi bir maç çıkardık. Galibiyeti tüm taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Artık Liverpool maçına odaklandık ve bu maçı kazanarak tur atlamak istiyoruz” dediler.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ise öncelikle kaybetmemek için mücadele verdiklerini ifade ederek “Geçen hafta bizim yaptığımızı bu hafta Trabzonspor bize karşı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta biz bulduğumuz 2 golle bir anda maçı kendi tarafımıza çevirmiştik. Bu kez durum bizim aleyhimize oldu. Trabzonspor gibi bir takıma karşı maçın hemen başında 2-0 geriye düştükten sonra maçı çevirmek kolay değildi. Maç bizim için 2-0’dan sonra başladı. Maça tutunduğumuz an golü yaptığımız andı. Ancak attığımız golden hemen sonra golü yedik. Bu golle Trabzonspor moral buldu biz de demoralize olduk. Penaltıya kadar maçı 3-3’e getirecek bir oyun oynamadık ama pozisyon da bulduk. Bu maçı telafisi olabilir ama Paok maçı telafisi olmayan bir maç. Paok maçına kilitlenmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Hem Alex hem de Stoch’u Paok maçını düşünerek yedek soyundurduğunu kaydeden Aykut Kocaman “Perşembe günü oynayacağımız Paok maçını düşünerek ilk 11’de oynatmadım. Maçın gidişine göre kullanmak istedim. Amacım ikisini de Paok maçına diri baklayabilmekti. Semih’in sakatlığı sonrası erken değişiklik oldu” dedi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, Dia’nın sakatlığının geçtiğini ve yarın çalışmalara başlayacağını, Volkan’ın durumunun ise netlik kazanmadığını ve onun durumunun da Semih gibi yarın belli olacağını söyledi. Aykut Kocaman, kaleci Mert’in ise yediği gollerde hatası olmadığını, pozisyonlarda defansın konsantrasyon problemi yaşadığını ve kurtardığı penaltı ile de kendini gösterdiği belirtti.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Christian Baroni ise “Zor bir maç oldu bizim açımızdan. Sonuç olarak baktığımızda yenildik. Ufak tefek detaylar maçın bize dönmesine engel oldu. Maçı sonuna kadar bırakmadık ama olmadı mağlup olduk” derken, genç kaleci Mert Günok ise

“Maça iyi başlamadık. 2 golle kötü bir başlangıç yaptık. Kazanmak isterdik ama olmadı. Kurtardığım penaltının takıma moral olmasını istedim ama golü bulamadık. Önümüzdeki maça bakacağız” diye konuştu. Mert, Paok maçında kendisine görev verilmesi durumunda göreve hazır olduğunu

söyledi.

Trabzonsor Başkanı Sadri Şener ise maç sonrası yaptığı değerlendirmede “Sezon başındayız. Skor daha farklı olabilirdi ama olmadı. 3 puan aldığımız için sevinçliyiz. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimizden biri olan Fenerbahçe’yi mağlup ettik. Liverpool maçında taraftarımızın desteği ile turu geçecek sonucu almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’A LİVERPOOL MAÇI ÖNCESİ FENERBAHÇE MORALİ
TRABZONSPOR’A LİVERPOOL MAÇI ÖNCESİ FENERBAHÇE MORALİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 00:45:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?