16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Türk iş adamları Sochi'de

TÜRK İŞ ADAMLARI SOCHİ'DE

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu başkanlığındaki heyet, Sochi Limanı'nda Türk iş adamları ile görüşmelerde bulundu.

Sochi Limanı'nda Türk iş adamları ile bir araya gelen Başkan Hacısalihoğlu, 14 feribot ve Ro-Ro gemisinin Trabzon-Sochi arasında ihraç yükü ve yolcu taşıdığını belirterek, bu hattın iki ülke için işbirliği için güçlü bir ulaşım bağı oluşturduğunu söyledi. Rusya kapısının açılmasını takip eden yıllardan beri sektörde çalışan Apollo 2 feribotunun sahibi Trabzon'lu işadamı Mecit Sarı, yaşadıkları sıkıntıları Sochi Limanı'nda TTSO heyetine aktardı. Star Gıda ve Trabzon feribotu sahibi Trabzonlu iş adamı Mustafa Çolak da pazarın giderek daraldığını bildirdi.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un yaş sebze ve meyve üretimi olmamasına karşın Türkiye'nin yüzde 35 bu sektördeki ihracatının Trabzon üzerinden yürütülmesinin büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Sektörde Trabzon'lu iş adamlarının çok başarılı olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, "Artık bu sektörde faaliyette bulunan oda üyesi firmalarımız birer kahramandır. Gördük ki, sadece Türkiye'nin değil, birçok farklı ülkeden, dünyanın dört bir yanından yaş sebze ve meyve sektöründe

Rusya'nın ihtiyacı ve talebi Trabzonlu girişimciler tarafından karşılanıyor. Yaş sebze ve meyve sektörü bilindiği gibi çok riskli bir sektördür. Bu malın ihracatında zaman çok önemlidir. Trabzon'lular bunu çok iyi başarıyor. Ama Rusya tarafında Türk gemilerimizin yükleme ve boşaltmada yaşadıkları sorunlar başta Sochi Limanı'nın fiziki koşullarıdır. Bunun yanında aşırı titizlik ve kontroller bulunmaktadır. Sochi Limanı'nda dinlediğimiz üyelerimizin sorunlarını her zaman olduğu gibi takip edeceğiz. Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluluğu aracılığı ile çözüm arayacağız" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO'nun daha önceden de Sochi Limanı'nın yük trafiğine kapatılması girişimlerine karşı mücadele verdiğini belirterek, "Son Medvedev -Erdoğan buluşması öncesinde de Sayın Başbakanımıza Sochi Limanı'nın 2014 olimpiyatları gerekçe gösterilerek kapatılmaması gerektiğini, alternatifinin bulunmadığını iletmiştik. Haziran ayında kapatılması öngörülen Sochi Limanı şimdilik durduruldu" diye konuştu.

TÜRK İŞ ADAMLARI SOCHİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 20:29:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 21:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?