Of Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Vakfı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen tarımsal projeler ile üreticinin yüzü gülmeye başladı.
Yapılan bir çok proje ile ilçede alternatif ürünler oluşturmayı amaçladıklarını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan "Yaklaşık 60 dekar alan üzerine kurulan Likapa ve organik meyve bahçelerimiz ürünlerini vermeye başlaması bizleri fazlasıyla memnun etmektedir" dedi.
Arslan, "Bu bahçelerin bu duruma gelmesinde başta üreticilerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Pazar payı yüzde yüz olan Likapa ve diğer projelerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Of Kaymakamlığımıza ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat edebilirler. Her türlü organik meyve ve sebze fidesinin bulunduğu bu bahçemizi tüm Oflu hemşirelerimin gezmesini isterim. Tarımsal anlamda burada bir emeğin eseri ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.
Bahçeye girerek Likapa toplayan Kaymakam Arslan'a teşekkür eden üretici Fatih Akbaş ise, "Likapa meyvesi çok hassas bir ürün. Meyveyi toplarken çok dikkat etmemiz ve dallarını kesinlikle kırmamamız gerekiyor. Bir dönüm araziden yaklaşık iki ton meyve alıyoruz.Ürünümüz yeni olması dolayısıyla pazarlama konusunda tam anlamıyla bir yapı oluşmadı. Kilosu 20 TL olan ürünümüzü bilen gelip alıyor. Bu durumda bile Kazancı oldukça iyi diyebilirim. İleride üreticinin artması durumunda kurulacak bir kooperatif ile ülkenin her tarafına ürünümüzü gönderebilir ve daha iyi kazançlar elde edebiliriz" ifadelerini kullandı.
Organik meyve bahçesinde Elma, Armut, Kiraz, Karayemiş, Kivi, Limon, Mandalina, Portakal ve Kamkat meyvesi bulunduğunu belirten üretici Metin Türkaydın da, "10 dekar alan üzerine kurulu olan bahçemde ki ürünler tamamen organiktir.Yaklaşık 10 yıldır bu konuda üzerinde çalıştığını ve Çay'a bağlı kalmadan alternatif ürünler üretmeyi amaç ediniyoruz" diye konuştu.