16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Vali Kızılcık mucitlerle buluştu

VALİ KIZILCIK KÜÇÜK MUCİTLERLE BULUŞTU

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yürütülen “Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması” işbirliği protokolü için imza töreni düzenlendi.

Akçaabat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen imza törenine Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, öğretmenler ve projelerini sergileyen öğrenciler katıldı.

Konuşmasına, gençlerin proje mantığı ve dünya ile yarışabilir gençlik olarak yetişmesi konusunda desteklerini esirgemeyen TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na teşekkür ederek başlayan Vali Kızılcık, “Ülkemizin globalleşen dünyada, rekabetin hızla yaşandığı bu ortamda başarılı olabilmesi ve bize duyulan güveni haklı çıkarmak için, sizlerin bu yoğun rekabet ortamında yarışabilir nitelikte bir donanımla yetişmenize imkan sağlama mecburiyetimiz var” dedi.

“Aranızdan çok değerli mucitlerin çıkacağına inanıyorum” diyen Vali Kızılcık, “Ben bu projelerin sizlerin bu alandaki yeteneklerinizi keşfetmeniz, icatlar yapmanız ve böylece ülkemizi dünya ile rekabet edebilecek seviyeye taşıyacağınıza inanıyorum. Şu iyi bilinmelidir ki; bilimsel buluşları gerçekleştiremeyen toplumların lider olmasını, başarılı olmasını hiç kimse beklemesin. Gelişmeye, refaha ve mutluluğa en fazla katkı sağlayan bu tür buluşlardır” şeklinde konuştu.

İnsanların yaratılıştan farklı düşünceleri, enerjileri ve yetenekleri olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, şunları söyledi:

“Bizler bunun filizlenmesi ve yeşermesi için öğretmenler olarak, toplum olarak, okul olarak, bilim camiası olarak, iş dünyası olarak sizlere yardımcı olacağız ki; farklı düşüncelerle icatlar yapalım, mucitler yetiştirebilelim. Bunun sonucunda da hem toplum olarak hem devlet olarak kazanmış olalım. Proje mantığına dayalı farklı ve analitik düşünen gençliği yetiştirebilirsek sizlerin sahsında dünya ile rekabet edebilme şansını elde edebiliriz. Proje mantığı artık hem devlet yönetiminde hem özel sektörde olmazsa olmazdır. Genç mucitlerimizden istediğimiz tek şey alışıla gelmişin dışındaki yöntemleri geliştiriniz. Yani sadece öğretmenlerinizin sizlere verdiği alternatifleri değil o güne kadar öğrendiklerinizi de düşünerek, farklı bilgileri bir araya getirerek farklı bir çözüm yolu da ortaya çıkarmaya çalışın.”

İlköğretimin 6, 7 yedi ve sekizinci sınıf öğrencilerini, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması”nda öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Vali Kızılcık, yaptıkları projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

“Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması” işbirliği protokolü Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından imzalandı.

VALİ KIZILCIK KÜÇÜK MUCİTLERLE BULUŞTU
VALİ KIZILCIK KÜÇÜK MUCİTLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:54:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?