16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Yeni su depoları geliyor!

TRABZON BELEDİYESİ SU KESİNTİLERİ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, teknik arızalar nedeniyle uzun süreli su kesintilerini önüne geçmek için yeni su depoları yapacaklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu, 10 milyon TL yatırım bedeli olacak yeni su depolarının projelerinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti. Trabzon Belediyesi teknik ana isale hatlarında meydana gelen boru patlaması ve teknik arızalar sonrası ortaya çıkan uzun süreli su kesintilerinin önüne geçmek için 16 bin metreküplük üç depo yaptıracak.

Beşirli Mahallesi'nin üst kısmı, Erdoğdu Mahallesi Köseoğlu Caddesi ve Kavakmeydan mevkiinde bulunan düşük kapasiteli su depoları yıkılarak kentin uzun süreli su ihtiyacını karşılayacak depoların belediyeye maliyeti 10 milyon TL olacak.

Fatih mahallesinde kahvehanede vatandaşlarla sohbet ettiği sırada kendisine sorulan "Uzun süreli su kesintileri bizleri bunaltıyor. Bu konuda ne gibi bir çalışma düşünüyorsunuz"? sorusunu cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, ana isale hatlarında meydana gelen teknik arızalar nedeniyle uzun süreli su kesintilerinin önüne geçmek için toplam 16 bin metre küplük üç deponun projesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydederek, "Su arızası meydana geldiği zaman arızayı tamir etmek için önce ana borulardaki suyu boşaltmak gerekiyor. Bu da çok uzun bir süre alıyor. Arızayı 4 saatte tamir ediyoruz. Ama boruların ve depoların tekrar dolması çok uzun bir zaman alıyor.10 milyon tutarında büyük ana depolar yaptıracağız. Projeleri şu anda çiziliyor. O zaman bir yerde arıza olunca suyu 2-3 saatten fazla kesinti olmayacak şekilde tamir edebileceğiz. Teknik arıza her zaman olabilir ama su kesintileri 48 olunca vatandaş haklı olarak bunalıyor" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Galyan Barajı'nın Ağustos ayının sonunda su tutmaya başlayacağını belirterek, "Su tutmaya başlaması demek işin bitiriliyor olması demektir. 2011'in en geç nisan ayında barajdan su verilmeye başlanacak. Barajı bitirsek bile herhangi bir teknik arızada su kesintilerini en asgari süreye indirmek için büyük su depolarının yapılması son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 16:30:01
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 16:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alim IP: 188.58.196.xxx Tarih : 20.06.2010 23:42:08

iyi günler; Ne kadersiz memleket burası , bir yanı yani kuzeyi su ile dolu bir şehir ve musluktan su akmamaktadır. Susuz bir şehir. Bunu acaba belediyeyi yöneten kişiler biliyor mu? Ben anlamam arızayı kardeşim.15 -20 gün öncede aynı yeri kazdılar .Değirmenderede ki yerdeki arızayı gideremeden tekrar arıza ve 2 gün su yok. Geçen aylardada yine sular kesildi.Eğer arıza ana boruda ise ring hattınızı yapın.Arızayı halka yansıtmayın. Size bir olay anlatacağım. Geçen belediye seçimlerinden önce Bayburt ilinde Bekir Çetin bey belediye başkanı idi AKP den yani. Bu arkadaş iyi niyetli olup 4 yıllık başkanlığında ise Bayburt un içinden geçen bir Çoruh nehri olduğu halde evlerde hemde yaz aylarında sürekli 2-3 günlük su kesintisi oldu.Bazen Ramazan ayındada olmuştu.( Tarih vereyim Mayıs 2006 da 2-3 gün akmamıştır, bunun gibi çok susuz geçen günler oldu). Derken bu kesintiler hep ana boruda oldu. Başkan Bey bunun üzerine son 4. yılında 4-5 (tahminen sayısını bilmiyorum) su kuyusu açtırdı. Biriside bent köprüsü yanında idi. İnanın hesap kitap yapmadan açıldığı belli ki tüm işlemler tamamlandığı halde kuyularda yeterli su olmadığından çalışmadı bu kuyular ve şehir merkezi yine susuzluk çekti.Belediye zarara uğratıldı. Bu zarar ziyanın Muhalefet tarafından veya devlet tarafından Hesabı sorulmadı. Varın belediyeye olan zararın bedelini siz hesaplayın. Son belediye seçimlerinde Bekir Bey AKP den tekrar aday adayı oldu ancak Parti Merkezi aday yapmadı Bekir Beyi. Şİmdi yine AKP den belediye başkanı görev yapıyor.Ama ilginci nedir bilirmisiniz. Bu suyu keserek halkı ister isteyerek, ister se beceriksizlik olsun cezalandıran bu Başkan Bekir Bey Başbakanlık ta Müsteşar olmuş.

Halkını cezalandıran bir zihniyet ve bizden olsun mantığı hep zulmü halka yaşatmıştır. Sayın Belediye Başkanımızdan Trabzon Halkına zulüm değil hizmet yapmasını bekliyorum. Suyun neden kesildiğini araştırması, ihmali olan varsa ortaya çıkarmasını beklemek biz halkın en doğal hakkıdır.Ne diyor Sayın Başbakanımız bunlar vekil olup gerçek irade sahibi biz halkız. Onun içindirki hesap sormak ve hizmet istemek biz halkın en doğal hakkıdır. Bunun için susuz bir yaşamın olamayacağı, temizliğin su ile başladığını ve kesilmesi halinde de onu aramak biz halkın hakkıdır. Sayın Başkana bu yaz mevsiminde susuzluğu bize bir daha tattırmaması dileğiyle başarılar...