16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Yılan balığı korkuttu!

KARADENİZ'DE NADİR RASTLANAN YILAN BALIĞI GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Karadeniz'de oldukça nadir rastlanan yılan balığının Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bir balıkçının oltasına takılması şaşkınlığa neden oldu.

Yıllardır olta ile balık avladığını ancak Karadeniz'de ilk defa yılan balığına rastladığını belirten Emrah Ekiz, balığı görünce korktuğunu söyledi.

Yaklaşık 1 metre boyundaki balığı tekneye çekmekte zorlandıklarını anlatan Ekiz, "Yıllardır çeşitli yerlerde olta ile balık avlarım. Bu mevsimde genellikle kefal balığı daha fazla oluyor. Oltama büyük bir balığın takıldığını, bunun vatoz balığı olabileceğini düşündüm. Ancak balık su yüzüne çıkınca bugüne kadar hiç görmediğim bir durumla karşılaştım ve açıkçası korktum. Balık, gerçekten yılana çok benziyordu. Normal bir insanın kolu kalınlığında ve 1 metre boyunda olan balığı yiyenler çok lezzetli olduğunu söylediler" dedi.

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç ise, yılan balığının Karadeniz'de yaşayan bir balık olmadığını, ancak bu balığa Beşikdüzü Çamlık Deresi'nde az da olsa rastlandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 13:34:04
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 17:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?