16
Eylül
2024
Pazertesi
TRABZON

Yüzde 81’lik yerleştirme başarısı

GÜLBAHARHATUN KOLEJİ’NDEN YÜZDE 81’LİK YERLEŞTİRME BAŞARISI

Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları, sınava giren öğrencilerden 59’unu üniversiteli yaparken, yerleştirme başarısı da yüzde 81 olarak gerçekleşti.

Bu yılkı SBS, YGS ve LYS sonuçlarında önemli başarılara imza atan Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları, dün açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Trabzon genelinde büyük başarı yakaladı. Okul mezunlarından 59’u üniversitelere yerleşirken, bu öğrencilerden 15'i Mühendislik, 10'u Tıp, 7'si Fen-Edebiyat, 6'sı hukuk, 5'i İktisadi ve İdari Bilimler, 4'ü Psikoloji-Sosyoloji, 3'ü Eğitim Fakültesi, 2'si PDR ve 1’er öğrenci de Uluslararası İlişkiler, Eczacılık, Diş Hekimliği, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik ile 2 öğrenci de MYO’ya kazandı.

Öğrenciler, Türkiye’de en çok tercih edilen üniversitelerinden Boğaziçi, ODTÜ, Fatih, Hacettepe, Gazi, Marmara, Dokuz Eylül Üniversitelerinin çeşitli fakültelerine yerleşti. 59 öğrencisini üniversiteli yapan okulun, yerleştirme başarısı da yüzde 81 oldu. Geçen yılki yerleştirme oranının çok üstüne çıktıklarını ifade eden Okul Müdürü Zafer Gömleksiz, yüzde 81’lik oranın iyi bir derece olduğunu kaydetti. Elde edilen başarıda herkesin büyük emeği bulunduğuna dikkat çeken Gömleksiz, bu başarının planlı ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu, her yıl daha da artarak devam ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 10:54:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?