Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası(Toç Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, devletin kuş gribini ulusal bir kriz olarak değerlendirdiğini ve Türkiye genelinde 1 milyon 165 bin kanatlı hayvanı itilaf ederek gerekli önlemleri aldığını söyledi.
Memur-Sen Bölge Temsilciliği'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya son günlerde gündemi meşgul eden kuş gribi vakalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kaya, hükümetin kuş gribi vakasını ulusal bir kriz havasında değerlendirerek gerekli önlemleri zamanında ve yerinde uyguladığını belirtti.
Kuş gribi hastalığının Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu ve bu durumu örterek bir yere varılamayacağını ifade eden Genel Başkan Günay, "Kuş gribi hastalığı dünyada 27 ülkede görüldü ve bunlardan birisi de Türkiye. Bu hastalık Türkiye'nin bir gerçeğidir. Gerçekleri örterek bir yere varamayız. Hastalığın en büyük özelliği kısa zamanda yayılmasıdır. Bu bir bilimsel bir realitedir. Bilimsel veriler neyi gerektiriyorsa o tarzda müdahale gerekir." dedi.
Hastalığa karşı devletin bayram, tatil demeden büyük bir titizlikle mücadele ettiğini kaydeden Kaya şöyle konuştu: "Türkiye genelinde imkanlar zorlanarak gerekli bilimsellik ve bilinç düzeyi sayesinde kuş gribi ile mücadele edildi. Köy, kent, bayram, tatil ayırt etmeden itilaf ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Kısa bir sürede ülkede 1 milyon 165 bin hayvan itilaf edildi. Bu tarihi bir başarıdır."
Trabzon Orman bölge müdürlüğü tarafından başlatılan mesai giriş çıkışlarını kontrol etmek için uygulamaya koyduğu parmak izi okutulmasını demokrasiyle bağdaşmadığını hatırlatan Kaya, bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.