8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

26 fanatike albümlü takip

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Bursaspor’un bugün oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesinde polis, seyircileri ayakkabılarının içine kadar ararken, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından Türkiye’de ilk kez maçlara alınmama cezasını çarptırılan 26 taraftar da, fotoğraflı albüme bakılarak stada sokulmadı.

Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde Bursa Spor İl Güvenlik Kurulu tarafından 6 aya kadar sahalardan men cezasına çarptırılan 26 fanatik taraftar, Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına alınmadı. Bütün kapılara fanatik taraftarların renkli albümleri dağıtılırken, polisler taraftarları tek tek kontrol etti.

Beşiktaş maçında bir taraftarın ölümünün ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda polis, stat çevresinde ve içinde kuş uçurtmadı. Biletsiz seyirciler maça alınmazken, kapılarda dedektör olmaması sebebiyle polisler maça giren taraftarları didik didik aradı. Seyircilerin ayakkabıları bile çıkarılarak, içinde delici ve kesici alet bulunma ihtimaline karşı arandı. Ayrıca çakmak ve bozuk paralara el konuldu.

Bu arada, bazı taraftarların bir kısmının maçtan önce turnikelerdeki barkot sistemine zarar verdikleri ortaya çıktı. Maçta üzücü olaylar yaşanmaması için büyük gayret sarf eden emniyet güçleri, tribünlerde boş koridorlar oluşturdu.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?