8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

ABD protesto edildi

Amerika’nın Irak’ta giriştiği operasyonda öldürülen müslümanlar için Bursa Ulucamii’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Irak ve Filistin’de hayatını kaybedenler için dualar okunurken, Amerikan askerlerinin Irak’taki camiye postallarıyla girip burayı karargah olarak kullandıklarını gösteren fotoğraflar, protestoya katılanları ağlattı.

Protesto gösterisine katılanlar, "Katil Amerika, Ortadoğu’dan defol", "Direnişe devam, Hamas’a selam" sloganları attı.

Memur-Sen, Özgür-Der, Mazlum-Der, Hak-İş ve Bihmed gibi sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Sivil Dayanışma Platformu tarafından bir protesto gösterisi düzenlendi. Gösteri öncesi dua ve gıyabi cenaze namazı, Ulucamii’de Cuma namazının ardından kılındı. Irak, Filistin, Çeçenistan ve Afganistan’da katledilen müslümanlar için yapılan protesto gösterisinde konuşan Memur-Sen Bursa İl Başkanı Hasan Ünal, "Demokrasi, insan hakları yerine kan, vahşet, zulüm, tecavüz getiren katilleri protesto ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin hiçbirine acımıyoruz. Çünkü onlar şehittir. Boynu bükük bacılarımıza, tecavüze uğrayan kadınlarımızı dinlediğimizde yüreğimiz burkuluyor. Kardeşlerimiz feryat ederken susmayacağız. Mübarek yerlere saldıran, pisleten katilleri protesto ediyoruz. Onların zulmünden oradaki kardeşlerimizin kurtulması için haçlı-siyonist ittifakına karşı dua ediyoruz" diye konuştu.

Tekbirlerin getirildiği ’Katil Amerika Irak’tan defol’ ,’Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı protesto gösterisinde vatandaşlar, Irak’ta Amerikan askerlerinin bir camiyi postallarıyla işgal edip, camiyi karargah haline getirdiği fotoğrafları açtılar. Bazı vatandaşlar duygulanarak gözyaşlarını tutamadılar.

bursa
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 17:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?