8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bayramlık bekçi 'Rocky'

Bursa’da bayram tebriki için yakınlarını ziyarete giden bekçinin çalıştığı iş hanının kapısına bıraktığı köpek, görevinden taviz vermeyince işyeri sahiplerine zor anlar yaşattı.

Uluyol Caddesi Şenocak İşhanı bekçisi Adem Ballı, bayramlaşmak için yakınlarını ziyarete gidince, hırsızlığa karşı iş hanının girişine ’Dikkat köpek var’ yazısı asarak, kangal köpeğini salık bir şekilde bıraktı. Yarın bitecek bayram tatili öncesinde çalışmak için iş hanına gelen avukat Tacettin Ertaç ve sigortacı Ulaş Özcan, üzerlerine saldıran köpekten dolayı bir türlü iş hanının kapısını açamadılar. Bekçinin telefonlarına bakmaması üzerine iş hanına bir kez daha girmeyi deneyen Tacettin Ertaç, köpeğin hırçın bir şekilde saldırmasından dolayı içeri giremeye cesaret edemedi.

Çevredeki diğer iş hanlarının bekçilerinden ve vatandaşlardan yardım isteyen işadamları, bundan da bir netice alamayınca iş hanının önünde çaresizce beklemeye başladılar. Uzun süre kapıcının ortaya çıkmaması nedeniyle bir ara son çare olarak kapıyı açmaya çalışan işadamları, kızgın köpeğin kapıya doğru saldırması sonucunda bundan da vazgeçerek arabalarında gazete okumakla vakit geçirdi.

İş hanı sakinleri, köpeğin görevine sadık olmasını hayranlıkla karşıladı. 3 saatlik bir bekleyiş sonrasında bekçinin gelmesi, işyeri sakinlerini rahatlattı. Kangal cinsi köpek, bekçi Adem Ballı’yı görünce sakinleşirken, han sakinleri de saatlerce bekleyişten sonra işyerlerine girebildi.
Bayram ziyaretine gittiğini belirten bekçi Ballı, "İş hanına hırsız girmesin diye köpeğimi buraya bırakmıştım. Bugün de bayram ziyaretleri dolayısıyla biraz geç kaldım. Bayramda içeriye kimsenin gelmek isteyebileceğini düşünmemiştim. İşyeri sakinlerini beklettiğim için üzüldüm ama köpeğin sadakati beni mutlu etti" dedi. Ballı, Rocky isimli köpeğini yemekle ödüllendirdi.

bursa
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 14:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?