8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Belediye Başkanı Şahin Londra'dan döndü

Yeşil alanlarıyla ünlü Londra’daki Hyde Park’ın bir örneğini Merinos’ta hayata geçirmek için İngiltere’ye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa’ya döndü.

Başkan Şahin’in yanı sıra AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, AKP Milletvekili Niyazi Pakyürek ve AKP Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak’tan oluşan heyet, ziyarette İngiliz Müsteşarlar Birliği yetkilileri ile biraraya geldiler. Daha sonra Hyde Park İdari Kurulu ile bir görüşme yapan heyet, park yöneticisi Dennis Clark eşliğinde Hyde Park’ı inceledi.

Geziyi değerlendiren Başkan Hikmet Şahin, etrafı tamamen açık olan, duvarla veya herhangi bir barikatla girişin engellenmediği parkın yılda yaklaşık 10 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydetti. Yaklaşık 146 hektarlık bir alanı kapsayan Hyde Park’ın tamamının yeşil alan olarak düzenlendiğini belirten Başkan Şahin, "Hyde Park, yürüyüş yolları, gül bahçesi, konser alanı, çocuk parkı, gölü ve büyük ağaçları ile adeta bir tabiat harikası. Özellikle havalar iyi olduğunda yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan parkta küçük grupların müzik yapması için bir sahne de var. Bazen filmlerin de çevrildiği parkta her şey, insanlar doğa ile baş başa kalsın diye tasarlanmış. Öyle ki idari bina bile tabii ortama adapte edilmiş" diye konuştu.

Çevre konusunda oldukça hassas davrandıklarını kaydeden Şahin, "Biz sağlıklı bir çevre ve temiz Bursa için çalışıyoruz. Bursa’da yaşayan herkes, Bursa’nın ’yeşil’ adına ve ününe yakışır bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle doğu ve batı evsel arıtma tesisi inşaatına son aylarda hız verdik. Hamitler Arıtma Tesisi inşaatını tamamladık ve test üretimine başladık. Bu tesisler tamamlanınca derelerimiz temiz akacak. Buna ek olarak, doğalgazı kentin tümüne yaygınlaştırarak hava kirliliğini önleyeceğiz. Çevre koruma çalışmaları kapsamında şehir giriş ve çıkışlarının güzelleştirilmesi için aylardır yaptığımız çalışmalar da ortada" dedi.

Şahin, Bursa’nın baharı lalelerle karşılaması için 100 bin lale soğanının geçtiğimiz günlerde şehrin çeşitli bölgelerine ekildiğini, ayrıca önümüzdeki günlerde başlatacakları fidan dikme kampanyasıyla Bursa’yı yeniden "Yeşil Bursa" haline getirecek önemli bir adım daha atacaklarını söyledi.

Bursa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?