8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa, insan hakları sempozyumuna ev sahipliği yapacak

- BURSA, İNSAN HAKLARI SEMPOZYUMUNA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupalı parlamenterlerin de katılacağı İnsan Hakları Sempozyumu’na ev sahipliğini yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi alacağı 17 Aralık öncesi Bursa’da gerçekleşecek olan toplantı ile Avrupa ve tüm dünyaya mesaj vermek istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Hikmet Şahin, "Bursa’yı ulusal ve uluslararası alanda itibarli bir şehir yapmak için bu tür organizasyonlara ağırlık vereceğiz" dedi.

11-12 Aralık tarihlerinde Avrupa Birliği Uluslararası İhtisas Komisyonu üyeleri, üniversiteli akademisyenler, uluslararası sivil toplum kuruluşları, milletvekillerinin de katılımıyla Kervansaray Termal Otel’de yapılacak sempozyum 4 oturumda gerçekleşecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden 17 Aralık’ta müzakere tarihi alacağını hatırlatarak, "Bu önemli tarih öncesinde böyle bir anlamlı toplantıya ev sahibi yapacağımız için mutluyuz. Bursa ve Türkiye’nin adını uluslararası platforma taşıyacağız" diye konuştu.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?