8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Bankamatik fareleri yakalandı...

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki Ziraat Bankası’nın ATM’sinde biri bayan 3 kişinin tavırlarından şüphelenen polis, şahısları sorgulamak istedi.

Polisten kaçmaya başlayan Mukaddes K. (28), Barış A. (25) ve Hikmet Ö. (32), kısa sürede yakalandı. Çeşitli suçlardan sabıkalı olan şüphelilerin üzerinde toplam 5 milyar 138 milyon lira, 4 bin 300 Euro, kullandıkları araçta ise ATM’lere kartların sıkıştırılması için sokulan özel kesilmiş 23 tane kart, testereler ve bir çok bankamatik kartı ele geçirildi.

Soruşturmayı genişleten polisler, zanlıların, ATM’lere önce karton soktukları, daha sonra bankamatik kartları sıkışan vatandaşlara yardım etme bahanesiyle yaklaşıp şifrelerini öğrendikleri, kartını makineden çıkaramayan vatandaşın oradan uzaklaşması üzerine hesaptaki parayı çekerek kaçtıkları tespit edildi.

Yurdun değişik yerlerinde 12 kişiyi bu şekilde dolandıran Mukaddes K., Barış A. ve Hikmet Ö., ATM’den para hırsızlığı ve sahte kimlik kullanmak suçlarından adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 10:37:12
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 17:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?