8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Başkanlar zirvesi toplandı...

 2005 bütçesinin hazırladıkları şu dönemde merkez ilçe belediyelerininde plan, proje, talep ve beklentilerini değerlendireceklerini ifade eden Şahin, "Seçimden önce hangi partiden seçilirse seçilsin Bursa'yı merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yöneteceğimizi söylemiştik. Çünkü geçtiğimiz yıllarda büyükşehir ile merkez ilçe belediye başkanları arasındaki diyoloğun sağlanamaması yüzünden Bursa çok zaman kaybetti. Bu doğrultuda bir araya gelerek, Bursa'nın sorunları birlikte çözeceğiz. Öncelikle ilçe belediyelerinin büyükşehiri ilgilendiren ana konularını tesbit edeceğiz"dedi.

Şahin, hizmetlerin koordineli olarak yürütülmesi için 15 günde bir toplanarak değerlendirmeler yapılacağını da kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanı Altepe'de ortak bir çalışma yürütülmesinin gerekliliğini anlatırken, "Bursa'nın merkez ilçelerinin ortak sorunları var. Bunlar ancak koordinasyonla çözümlenebilir. Bu toplantı bir başlangıç oldu. Bursa halkına hizmet için ele ele vereceğiz"diye konuştu. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Bursa'nın diyalogsuzluk ortamından çok çektiğini vurgulayarak, atılan bu adımın hizmetlerin daha sağlıklı verilmesini sağlayacağını belirtti.

Bursa'nın AK Parti'li olmayan tek merkez ilçesi Nilüfer'in Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent insanının arzu ettiği diyalog ortamını oluşturduğu için Şahin'e teşekkür ederek, önümüzdeki yıllarda kentin problemlerinin bir bütünsellik içerisinde çözülerek, daha güzel hizmetler verileceğini ifade etti.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 10:48:13
Güncelleme :22 Temmuz 2004 Perşembe 11:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?