8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Bursa'da Hikmet Şahin dönemi başladı

Mahalli seçimlerde yüzde 53.7’lik oyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Partili Hikmet Şahin mazbatasını aldı. İl Seçim Kurulu tarafından resmi olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığı açıklanan Şahin, mazbatasını almak için AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve Osmangazi’nin yeni belediye başkanı Recep Altepe ile birlikte adliyeye gitti.

İl Seçim Kurulu Başkanı Mesut Baykara, yaş haddinden dolayı emekli olduğunu belirterek, Şahin’e mazbatasını vererek mesleğine veda edeceğini söyledi.
Şahin ise 10 yıl İnegöl Belediye Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Üçüncü mazbatamı almanın gururunu yaşıyorum. Bu onurlu görevi en iyi şekilde yaparak, Bursalılara layık olacağım" dedi.
Şahin, Baykara ile il ve ilçe seçim kurullarında görev yapan herkese teşekkür ederek, "Seçim kurulları, demokrasinin daha güzel yaşatılması için yoğun bir tempo ile çalıştı. Kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Emekliliğe ayrılan Baykara’ya da yeni hayatında başarı ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.
Mazbatasını Baykara’nın elinden alan Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yarın saat 14.00’da düzenlenecek devir teslim töreni ile yeni görevine başlayacak.
Şahin’le birlikte 26 büyükşehir belediye meclis üyesi de mazbatalarını aldı.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 13:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?