8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Gıdalar 'Alo Tüketim Hattı' ile denetlenecek

Bursa Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Müdür Mehmet Kaya başkanlığında yürütülen denetimde ilk olarak, Kafkas Şekerleme kontrol edildi. İşletmenin temiz çıkması üzerine Kaya, şirket yetkililerine teşekkür etti.

Halkın da bu tür konularda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, "Alo Tüketim Hattı’nı açacağız. Halkımız Alo Tüketim Hattı’na gıdalar hakkında sorunlarını, şikayetlerini bildirecekler. Bizde gerekeni yapacağız. Gıda denetimlerimizi üniversite desteğiyle daha titiz gerçekleştireceğiz. Tüketici Eğitim Projemiz var. Tüketici örgütleri ve üniversiteyle işbirliği içinde eğitimler verilecek." dedi.


Mehmet Kaya, yasal boşluklar nedeniyle gıdada denetimler yapılmıyor düşüncesini değiştireceklerini belirterek, "Belirli periyotlarla denetimlerimiz sürecek. Önceden üretim yerlerinin denetimi bizdeydi. Artık satış yerlerinin denetimi de bize geçti. Bizim ana unsurumuz insan. Bu yüzden kontrollerimiz devam edecek. Satış yerlerini kontrollerimizde önem verdiğimiz bir konuda üretim izninin bulunduğu malların satılmasıdır" diye konuştu.


Gıda sağlığının çok önemli olduğunu ifade eden Kaya,"Gıda denetimleri Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülüyor. Yakında müdürlüğümüz yeni bir binaya geçecek ve Gıda Genel Müdürlüğü kurulacak" şeklinde konuştu.


İthal edilen malların Türkiye’ye girişi hakkında yöneltilen bir soruya Kaya, "Ülkemize malların girmesi kolay değil. İzmir ve İstanbul’da ülkemize giren malların denetlendiği laboratuarlar var. Oralarda kontrollerden geçtikten sonra Kalite Kontrol Belgesi verilerek ülkemizde satışına izin verilir" diye cevap verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 12:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?