8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Kurduğu hayali dernek ile işadamlarını dolandırdı, serbest kaldı...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden verilen bilgiye göre, dolandırıcılık suçlarından sabıkalı Mehmet Z. (51), Bursa'da fabrika sahibi işadamı H.T.'yi telefonla arayarak, 'Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nde görevli olduğunu söyledi. H.T., gençleri uyuşturucudan kurtarmak için tanesi 45 milyon liradan 2 adet broşür parası isteyen bu kişinin teklifini kabul etti. Mehmet Z.'nin verdiği telefondan kimsenin çıkmamasından şüphelenen H.T., durumu polise bildirdi.


Polis, fabrikada önlem alırken, H.T. fabrikaya gelen zanlıya, önceden seri numaraları ve fotokopisi alınan 90 milyon lira verdi. Parayı aldıktan sonra 'Kültür ve Sanat Etkinlikleri Organize Bürosu' adına bir fatura kesen Mehmet Z., gözaltına alındı.


Zanlının Küçükbalıklı ve Beşevler Mahalleleri'nde iki firmanın yöneticisini de aynı yöntemle dolandırdığı ve çok sayıda vatandaşa 'arapsaçı' isimli 'hayali' tiyatro oyunun biletini sattığı iddiasıyla daha önce de gözaltına alındığı ancak nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Mehmet T. polis tarafından yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. İfadesi alınan Mehmet Z., savcılık tarafından serbest bırakıldı. Polis, 'Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nin yasal olarak faaliyet göstermediğini belirterek, vatandaşları uyardı.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 09:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?