8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa: Yenişehir'de yapılan süt ihalesi iptal edildi

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan süt ihalesi, firmaların 489 bin liralık fiyatı çok bulması üzerine iptal edildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kaymakam Yücel Yavuz’un başkanlığında yapılan ihaleye 11 firma katıldı.
Kaymakam Yavuz, Köylere Hizmet Göterme Birliği’nin firmalardan aldığı yüzde 1’lik payın bundan böyle ilçede sütle ilgili çalışmalarda kullanılacağını belirterek, "Bu para şimdiye kadar birliğimizin başka hizmetlerinde harcanmış. Bundan sonra bu parayı ilçemizde süt ile ilgili konularda kullanacağız ve ilçemizin süt kalitesini yükselteceğiz. Bundan hem üreticilerimiz hem de firmalarımız kazançlı çıkacak" dedi.

Yavuz, daha sonra açık artırmayı 489 bin lira muhammen bedelle başlattı. Ancak fiyatı pahalı bulan firma yetkilileri, kendi aralarında yaptıkları görüşmenin ardından bu fiyatla süt alamayacaklarını belirttiler.
Bunun üzerine Yavuz, ihalenin bir hafta sonra kaymakamlık makamında pazarlık usulüyle yapılacağını ifade ederek, ihaleyi iptal etti.

İlçede 3 ay önce yapılan ihalede, sütün fiyatı 444 bin 100 lira olarak belirlenmişti. Yenişehir’de toplam 47 köyde günde 34 bin litre süt elde ediliyor.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?