8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa' da, Dünya Oyun Olimpiyatları'na büyük ilgi vardı

Siberlig Dünya Oyun Olimpiyatları WCG’nin (World Cyber Games) hazırlığı niteliğindeki Road2WCG’ye Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Takımlar birinci olabilmek için ter dökerken, meraklılar ise yarışmacıların kıyasıya mücadelesini televizyondan canlı olarak izledi.

Lisanslı yazılım kullanan internet kafeleri bir çatı altında toplama hedefiyle çalışan Siberlig, Koç Bilgi Grubu-Porttakal A.Ş. işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk dijital eğlence platformunun, Avaturk’ün sponsorluğunda başlattığı Road2WCG’ye Bursa’da yaklaşık 60 yarışmacı katıldı.
Türkiye’nin 20 iline yayılmış Siberlig üyesi 23 internet kafeden biri olan Şehreküstü’ndeki İnternet World Kafe, turnuvalar sebebiyle oyunseverlerin akınına uğradı. Gençler arasında salgın halini alan Counter Strike’in son bölümü olan Condetion- Zero oyunu için oluşturulan 5’erli gruplar kıyasıya bir mücadele verdi. Bu arada meraklılar, kafenin televizyonundan canlı olarak yayınlanan oyunu izlerken, en az yarışmacılar kadar heyecanlandı.

Diğer yandan, efsanevi Counter-Strike’in oyununun ardından, araba yarışı serilerinin en sevileni olan Need For Speed-Underground ile gençler gerçeği aratmayan yarışlar yaptı.
Road2WCG’yi kazananlar, WCG’nin Türkiye finaline doğrudan katılma hakkını kazanırken, 6 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek olan finalle birinciler belirlenecek.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 21:02:06
Güncelleme :24 Mayıs 2004 Pazartesi 20:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?