8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa Uludağ: Kayak pistleri karayoluna döndü

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’da kayak kazalarının artması tatilcileri tedirgin ediyor.

Sezonun açıldığı 23 Kasım 2003 tarihinden bu yana zirvede 304 kayak kazası meydana geldiği bildirildi. Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Sabancı İlk Yardım Sağlık Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, sezon açılışının üzerinden 52 gün geçmesine rağmen, şimdiye kadar Uludağ’da 304 travmalı kayak kazası meydana geldi.

Yetkililer, kayak ve snowboard kullanıcılarının bir birlerine veya sabit cisimlere çarpmasından kaynaklanan bu kazaların çoğu kere kırık, çıkık ve incinmeyle sonuçlandığını, durumu ağır olanların ise derhal Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.
Yetkililer, kazaların daha çok kayakçıların acemi olmasından ve sisten kaynaklandığını belirterek, "Acemi kayakçılar bir birlerine, ağaçlara veya sabit cisimlere çarpıyor. Bazen sis de kazalara davetiye çıkarıyor" dedi.

JANDARMALAR HAYAT KURTARIYOR
Bu arada, Uludağ’da iki ayrı tim halinde görev yapan jandarma arama ve kurtarma ekipleri, kayak kazalarında yaralanan sporcuların anında imdadına yetişiyor. 8 rütbeli ve iki erden oluşan timler, ilk yardım yaptıkları yaralıları kar motoruyla hemen Sabancı Sağlık Merkezi’ne yetiştiriyor.
Jandarma timleri, kazalarda yaralananların yanı sıra, sık ormanlarla kaplı zirvede kaybolanları da kısa sürede bularak, ölümden kurtarıyor.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 14:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?