8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da araç muayene operasyonu

Bursa’da, 4 bin 448 otomobilin trafik tescil işlemlerini sahte soğuk damga kullanarak yaptıkları iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, kaçak LPG’li otomobillerle vergi borcu bulunan otomobil sahiplerinin, ruhsatlarına fenni muayene yaptırmak için trafik takipçileri aracılığıyla şebekeyle bağlantı kurdukları
belirlendi. Son 1 yıl içinde 4 bin 448 adet otomobilin ruhsatına sahte soğuk mühür vurduğu tespit edilen şebekenin, işlemler karşılığında 73 milyon lira yerine 25 milyon lira aldığı tespit edildi.

Araştırmayı genişleten ekipler, şebekenin elebaşısı olduğu iddia edilen Ziraat Mühendisi Davut Ç. (28) ile arkadaşı Fatih Ö’yü gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada, bir adet sahte mühür presi, çok sayıda sahte mühürle mühürlenmiş oto tescil ruhsatı, ajanda ve doküman ele geçirildi.

Zanlıların, ayrıca Bursa merkez ve ilçeleriyle, Konya, Eskişehir ve Antalya’da da trafik takipçileri ve sigortacılar aracılığıyla sorunlu ve fenni muayenesi yapılamayan otomobillere sahte muayene tanzim ettikleri öğrenildi.

Zanlıların ifadesi doğrultusunda, konuyla ilgileri olduğu belirlenen N.E (26), R.E (52), H.H.Ç (41), S.U (23), T.A (60), O.A (38), N.G (23), H.Ö (35), İ.Ö (42) gözaltına alındı.

Zanlılar, sorgulamalarının ardından ’’teşekkül halinde sahtecilik ve devleti dolandırmak’’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Haber7
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 17:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYFER GÜL IP: 78.172.79.xxx Tarih : 4.06.2008 23:16:56

araç muayenesi için gittim. inanamadım. arabamda sağlık seti olmasına rağmen zoraki ve mecbur tutularak orada satışa sunulan sağlık seti almak zorunda bırakıldım. almazsam aracımın muayenesinin yapılmayacağı söylendi. tamamen soygun. halka eziyet. çok yazık.