Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, iplik ve ev tekstili ürünlerinin üretildiği Korteks fabrikasının dünyada eşinin olmadığını belirterek, "Dünyada bir numarayız. Böyle bir fabrikanın dünyada eşini bulana tesislerin anahtarını veririm" dedi.
Bursa'da 8 bin 500 işçinin çalıştığı 300 milyon dolarlık ihracat yapan Korteks'i basın mensuplarına gezdiren Ahmet Nazif Zorlu, düzenlediği basın toplantısında Çin tehdidine meydan okudu. Zorlu Tekstil Grubu'nun Türkiye'yi aşıp 4 kıtaya yayıldığını ve Fransa, Almanya, Güney Afrika, İngiltere, İran, Türkmenistan ile ABD'de kurulu tekstil fabrikalarıyla üretim yaptığına dikkat çeken Zorlu, "Zorlu Holding bu yerlere kolay gelmedi. 28 yıl önce iki kadife dokuma tezgahı ile başladığımız işlerimizi bugün marka haline getirdik ve dünyaya açıldık. Herkes Çin tehtidinden korkuyor. Ancak biz 2 yıllık teknolojimiz ve kaliteli üretimizle Çin bizim için tehdit değil. Altyapımızla, knowhowumuzla daha iyisini üretip Çin dahil olmak üzere dünyanın her yerine mal satacak konumda ve güçteyiz. Böyle bir tesisin dünyada eşi yok. Eşini bulana tesislerin anahtarını veririm. Şu anda Çin'e ihracat bile yapıyoruz" dedi.
Türkiye'de ekonomide iyi gelişmelerin yaşanmasına rağmen perşeyin güllük gülistanlık olmadığını belirten Zorlu, borç stoğunun düşmemesi ve özelleştirmeninin gerçekleşmemesi halinde bu pembe tablonun kalıcı olamayacağını kaydetti. Zorlu, 2 yıl önceki ekonomideki durumu ölüm döşeğinde yatan hastaya benzetirken, "Ekonomi otoban gibidir. Bir istikamet mali disiplin, diğeri özelleştirme. Şu anda mali disiplin iyiye gidiyor. Ancak özelleştermede bir an önce bitirilmeli. Çünkü borç stoğu her geçen gün artıyor. 2 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük krizini yaşadık. Derinleşmeden krizi aştık. Ama bu krizde ekonomi ölüm döşeğindeki hasta gibiydi. Şimdi bu hastayı ayağa kaldırıp, koşturamazsınız. Çünkü bu hastanın borç stoğu var. Borç alıyorsunuz, faiz ödüyorsunuz. Bütçede 150 milyar dolarlık açık var. Bunun 80 milyar doları faize gidiyor. Bunu hesap etmemiz gerekir" diye konuştu.
Tüpraş'ın özelleştirilmesiyle ilgili gazetelerde yayınlanan ilanla ilgili bir soruya, "Bu ilan ne idüğü belirsiz birilerinin işi. Herkes rahat olsun. Biz bunlarla uğraşacak kadar aklımızı peynir ekmekle yemedik. Türkiye'de özelleştirmenin muhatabı biz değiliz. Adresini siz sorun. Zorlu Grubu 2000'li yılların parlayan yıldızıdır. Böyle de devam edecektir" diye cevap verdi.
Zorlu, 60 şirket arasında 'taş bebek' tabir ettiği kuruluşlarının olduğunu, bunların konjektürün getirdiği duruma göre halka açacaklarını da sözlerine ekledi.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Zeki Zorlu'da, Korteks'in üretim yaptığı Bursa'da Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğunu hatırlatarak, "Biz de bu topraklar üzerine çınarı ektik, Osmanlı gibi dünyaya kök salıyoruz. Biz de inşallah 600 yıl yaşayacağız" şeklinde konuştu.
Korteks Genel Müdürü Necat Altın ise şirketlerinin 4 kıtada 60'ı aşkın ülkeye 300 milyon dolar ihracat yapıldığını anlatarak, şunları söyledi: "ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere Güney Afrika'dan HongKong'a, Rusya'dan Zimbave'ye kadar bir çok pazarda hem TAÇ ve Korteks markalı ürünleri hem de dünyanın önde gelen alıcılarına yapılan üretimlerini pazarlıyoruz. 8 ülkede 21 tesisinde dünyanın her yerine ürün satıyoruz. Günde 2 milyon metrekare ev tekstil üretimi ile dünya ikincisiyiz".
Altın, Bursa ve Lüleburgaz'da yer alan toplam 470 bin metrekarelik üretim alanına sahip tesislerde petro kimya hammaddelerinden başlayarak, son raf ürünü perdeye kadar üretim gerçekleştirdiklerini ifade etti.
BURSA -İHA
Yayın Tarihi :
26 Mart 2004 Cuma 22:16:56