8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da sahte para operasyonu: 4 kişi gözaltına alındı...


Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, piyasaya sahte para sürdüğü belirlenen Fatih K. (20) bir taksiciye sahte 20 milyon lira verdi. Taksicinin ihbarı üzerine polis Fatih K.'ü gözaltına aldı. Zanlının üstünün aranması sonucunda, 2 adet sahte 20 milyonluk ele geçirildi. Y

apılan sorgulamada Fatih K'nin suç ortakları olduğu tesbit edilen İlhan A. (26) , Metin Y. (40) ve U.B.'ı (16) Santral Garaj'da bir otelde yakalandı. Bu kişilerin üzerlerinde de 6 adet sahte 20 milyon liralık banknot ele geçirildi. Hırsızlık suçundan sabıkalı İlhan A. ile 23 ayrı hırsızlık ve darp suçundan arandığı belirlenen Metin Y'nin ifadeleri doğrultusunda, Bursa'da piyasaya sürdükleri 8 adet 20 milyonluk ile 12 adet sahte 100'lük ABD Doları da işyerlerinden toplandı.


Bu arada, zanlıların, son 2 ayda 9 ayrı işyerinden hırsızlık yaptıkları, ayrıca, Santral Garaj bölgesinde Şahin Aybek'i darp ederek cep telefonunu ve 91 milyon lirasını aldıkları belirlendi.
3 zanlı sorgulamalarının ardından ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, oluşturulan teşekkül ile piyasaya sahte para sürmek, hırsızlık ve gasp'' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Yaşının küçük olması sebebiyle U.B'nin Çocuk Şube Müdürlüğü'nce ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla alakalı soruşturma devam ederken sanıklara yüzde 30 komisyon karşılığı sahte paraları temin eden Y.G'nin arandığı belirtildi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 17:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?