8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da tiyatro festivali çoşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin (ASSİTEJ) Türkiye Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını Bursa’da buluşturdu.

Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra sokak oyunları, dans-müzik ağırlıklı oyunlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festivale Ürdün, Avusturya, İran ve Danimarka’dan topluluklarının dışında Türkiye’den BKSTV Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Alkış, Gündönümü, Tem Yapım, Sahne Gösteri Sanatları Ajansı ve Anatole Sokak Oyuncuları katıldı.

Festival, Teyyare Kültür Merkezi’nde BKSTV Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahnelediği "Ferhat ile Şirin" isimli oyunla başladı. 7 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek festival kapsamında Çocuk Sanat Evi, Akpınar Kültür Merkezi ve Adile Naşit Kültür Merkezi salonlarının yanı sıra Ahmet Taner Kışlalı ile Kent Müzesi meydanlarında da oyunlar sergilenecek.

Festivalde çerçevesinde Tayyare Kültür Merkezi fuayesinde Ethem Onur Parlar’ın ’Işık ve Şiddet’ isimli fotoğraf sergisi de izlenime sunulacak. Sokak gösterilerinin ücretsiz olarak sergileneceği festivaldeki diğer tüm oyunlarının biletleri öğrencilerin 2 milyon , yetişkinlerin ise 2 milyon 500 bin liradan satışa sunulacak.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 13:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?