8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursa'da Yeşilaycılar Teoman'ı protesto etti

Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Ubeyd Korbey, Uludağ Milli Parkı Kirazlıyaya Mevkii’nde gerçekleştirdikleri kampı ziyaret eden İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Kural’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, sahnede sigara içen şarkıcı Teoman’a tepki gösterdi.

Şarkıcı Teoman’ın sigara üreticilerinden gizli sigara reklamı yapması karşılığı sponsorluk alıp, konserlerinde sigara içtiğini ileri süren Korbey, "Teoman, bu yolla gençlere kötü örnek oluyor. 11 yıl önce de aynı şekilde hareket eden Tarkan’ı uyarmıştık. Tarkan kendisine yakışanı yaptı ve bu davranışından vazgeçti. Teoman, 35 yaşından sonra sigaraya başladığını söyleyerek, reklam yaptığını da gösteriyor. Bu parayla sigara reklamı yaptığının en güzel göstergesi. Parayı alınca tabi sigaraya başlarsın" dedi.


Korbey, Teoman’ın basın yoluyla vakfın kurucusu Prof. Dr. Kural’a da hakaret ettiğini ileri sürerek, ’’Orhan Hoca ilim adamıdır. Bırakın hakaret etmeyi, sıradan bir vatandaşın yaptığı açıklamaya yönelik eleştiri yapmaya hakkı yoktur. Onun açıklamasına ancak bir ilim adamı eleştiri yapabilir. Gençleri bu yönde zehirleyen Teoman, onun adını ağzına bile almamalı. Orhan hoca yalnız değildir. Teoman’ın bu yaptığı bir sapığın elma şekerini kullanmasıyla eşdeğerdir" diye konuştu.


Vakfın kurucusu Prof.Dr. Orhan Kural ise İ.Ü Sosyoloji Bölümü’nün bir sanatçının televizyonda sigarayla göründüğü zaman aynı anda 5 bin kişinin sigara yaptığı yönündeki araştırmasına dikkat çekerek, "Sanatçılar örnek insanlardır. Televizyonda üzülüyorlar sigara içiyorlar, seviniyorlar keyiften yakıyorlar. Bunlar hep gençlerin hatta çocukların bile bilinç altına yerleşiyor. Bu yüzden Teoman’ı 6 ay önce telefonla arayarak sahnede sigara içmemesi için uyardım. Bana böyle birşey yapmadığını ve yapmayacağını söylemişti. Aradan 6 ay geçti. Teoman hala sahnede sigara içiyor. Bir kez daha kendisini uyarmak için aradığımda telefonu yüzüme kapattı. Daha sonra basın yoluyla hakaret etti. Bana en son yine basın yoluyla (faşist) demiş. Ben bir hukuk adamıyım. Nereden faşist oluyorum. Hukuk mücadelesini sürdüreceğim. Ben çocuklar için mücadele ediyorum" şeklinde konuştu.


Kural’ın konuşmasının ardından kamp yapan 150 ’duman avcısı’ çocuk, ellerinde taşıdıkları ’’Sigara hepimizin düşmanıdır’’, ’’Çocukları sigaradan uzak tutun’’, ’’Biz sigaradan nefret ediyoruz’’ yazılı pankartlarla, ’’Teoman’a hayır’’, ’’Teoman’ı dinlemek istemiyoruz’’ şeklinde slogan attılar.

RİZE (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 11:44:45
Güncelleme :22 Ağustos 2004 Pazar 11:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?