8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursalı küçük çiftçiler hasata başladı

Bursa’da ekolojik tarım yapan kolej öğrencileri, tamamen tabii olarak ürettikleri sebzeleri hasat etmeye başladı.

Emine Örnek Koleji tarafından öğrencilere tabiat sevgisi aşılamak ve sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan ekolojik tarım faaliyetlerini benimsetmek için başlatılan proje meyvesini verdi. Proje için tahsis edilen kolejin sınırları içinde bulunan toplam 7 dönümlük arazi, organik hayvan gübresi ile gübrelenip sürüldükten sonra sene başında ekime hazır hale getirildi.

Ziraat mühendisi, fen bilgisi öğretmeni ve bir bahçıvan iş birliği ile çalışan ilköğretim ve lise öğrencileri, 16’şar metrekarelik parsellere ayrılan tarlalara roka, tere, marul, ıspanak, maydanoz ve turp ekip, bunları hiçbir sunni gübre ve hormon kullanmadan büyüttü.
Tarlayı yabani otlardan arındırıp, üretim aşamasında sulama ve diğer işlemleri gerçekleştiren öğrencilere veliler de yardımda bulundu. 2 aylık süre sonra ilk mahsulü alan öğrenciler kendi üretikleri sebze ve meyveleri evlerine götürüp yedi.

Şimdi öğrenciler kışlık sebze ve meyveleri ekmeye hazırlanıyor. Öğrenciler, yaptıkları işin kendileri için çok faydalı ve eğlenceli olduğunu ifade etti.

Kolej kurucusu Emine Örnek, en iyi eğitim şeklinin yaşayarak öğrenmek olduğunu dile getirerek, "Öğrenciler yaşayarak hem tecrübe sahibi oluyorlar, hem de daha iyi öğreniyorlar. Böylece öğrendikleri akıllarında kalıyor. Bizim buradaki amacımız öğrenciye tabiatı tanıtmak ve birşeyler üretmeyi öğretmek" diye konuştu.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2004 Pazar 16:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?